ATP ASTANA

Senzacija u Kazahstanu, u prvom kolu ispao prvi igrač svijeta. Rus Hačanov se nudi Čiliću

04.10.2022 u 15:26

Bionic
Reading

Turnir u glavnom gradu Kazahstana je već u prvom kolu ostao bez prvog nositelja i prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza. U utorak je bolji od 19-godišnjeg Španjolca bolji bio Belgijac David Goffin koji je slavio sa 7-5, 6-3.

Turnir u glavnom gradu Kazahstana je već u prvom kolu ostao bez prvog nositelja i prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza. U utorak je bolji od 19-godišnjeg Španjolca bolji bio 31-godišnji Belgijac David Goffin (66. na ATP ljestvici) koji je slavio sa 7-5, 6-3.

Zanimljivo je da je u originalnom ždrijebu Alcaraz trebao igrati protiv Danca Holgera Runea, koji je u nedjelju poražen u finalu ATP turnira u Sofiji, a onda zbog ozljede koljena otkazao nastup u Astani. Otkako se uspeo do vrha pojedinačne ATP ljestvice Alcarazu je ovo već drugi poraz u tri odigrana meča. Prije Goffina, Španjolca je pobijedio i Kanađanin Felix Auger-Aliassime tijekom grupne faze finalnog turnira Davis Cupa.

Uspije li u srijedu pobijediti Nijemca Oscara Ottea u prvom kolu ATP 500 turnira u Astani, Marin Čilić će u drugom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova (ATP - 18.) koji je u utorak sa 6-4, 7-6 (3) bio bolji od Amerikanca Maximea Cressyja (ATP - 32.).  

ATP Astana - 1. kolo

  • David Goffin (BEL) - Carlos Alcaraz (ŠPA/1) 7-5, 6-3
  • Stefanos Tsitsipas (GRČ/3) - Mihail Kukuškin (KAZ) 6-3, 6-4
  • Luca Nardi (ITA) - Aleksander Ševčenko 7-6 (4), 6-2
  • Karen Hačanov - Maxime Cressy (SAD) 6-4, 7-6 (3)
  • Pavel Kotov - Alejandro Davidovich Fokina (ŠPA) 6-4, 6-4