IZNENAĐENJE U FRANCUSKOJ

Senzacija - 'fenjeraš' Le Championata u četvrtfinalu Kupa izbacio PSG i to na Parku prinčeva

09.01.2019 u 23:09

Bionic
Reading

Nogometaši Guingampa priredili su senzaciju pobijedivši u četvrtfinalu Liga kupa na Parku prinčeva PSG sa 2-1 u susretu u kojem su dosuđena tri jedanaesterca za goste. Plasman u polufinale izborili su i Monaco, te Bordeaux pridruživši se Strasbourgu kojem je to uspjelo u utorak

Očekivala se uvjerljiva pobjeda branitelja naslova, no 'fenjeraš' Le Championnata je priredio senzaciju. PSG je poveo u 62. minuti golom Neymara, a samo minutu ranije gosti su imali kazneni udarac, ali je Marcus Thuram prebacio cijeli gol. Gosti su izjednačili u 81. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Yeni N'Gbakoto.

Kada se već činilo kako će susret završiti 1-1, gosti su u sudačkoj nadoknadi dobili i treći kazneni udarac, a izborio ga je Thuram. Sin legendarnog francuskog braniča odlučio je ponovo pucati premda je promašio prvi jedanaesterac. U drugom pokušaju je bio uspješan i senzacionalno je odveo Guingamp u polufinale.

Bordeaux je pobijedio drugoligaša Le Havre sa 1-0, a strijelac je bio Samuel Kalu u 70. minuti. Toma Bašić je za domaći sastav igrao posljednjih 10 minuta.

  • +6
Ligue 1, PSG - Toulouse Izvor: Pixsell / Autor: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL

Monaco je izborio plasman u polufinale nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Rennes sa 8-7 nakon što je susret završio 1-1. Gosti su poveli u 30. minuti golom Benjamina Bourigeauda, a izjednačio je Rony Lopes u 54. minuti.

Pobjednik je razriješen tek nakon 11 serija kaznenih udaraca. Kod Monaca neprecizni su bili Glik i Naldo, dok su u suparničkim redovima udarce s 'kreča' promašili Ben Arfa, Da Silva i Koubek. Danijel Subašić nije branio za momčad iz Kneževine.

U utorak je plasman u polufinale izborio Strasbourg gostujućom pobjedom protiv Lyona sa 2-1.