NIŠTA OD TITULE

Senzacija u bazenu; hrvatski vaterpolisti neočekivano ostali bez polufinala

14.09.2018 u 19:12

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u četvrtfinalu Svjetskog kupa od Australije 8:9 (1-1, 4-4, 2-2, 1-2) te su se tako oprostili od natjecanja kojeg nikad u povijesti nisu osvojili

Berlin neće ostati u lijepom sjećanju 'barakudama' koje su zapele već u četvrtfinalu protiv nezgodnih Australaca koji su iskoristili ponuđeno.

Hrvatski vaterpolisti imali su u trećoj četvrtini 7:5, izgledalo je da će slomiti suparnika, no, Australci, koje vodi izbornik Elvis Fatović, nisu se obeshrabrili, već su uspjeli doći do preokreta i početkom posljednje četvrtine poveli su 8:7.

Ni to nije 'razdrmalo' hrvatske vaterpoliste, i dalje su 'barakude' bile neučinkovite u napadu, nisu iskorištene tri prilike sa igračem više. Ipak, minutu i 14 sekundi prije kraja susreta Hrvatska napokon uspijeva realizirati igrača više, Josip Vrlić pogodio je za izjednačenje 8:8.

No, uslijedio je novi šok, 59 sekundi prije kraja Joe Kayes zabio je svoj treći pogodak na utakmici i donio pobjedu Australiji. I tako je Elvis Fatović prvi puta kao izbornik Australije pobijedio svog sina Lorena, koji je zabio samo jedan gol iz pet pokušaja.

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Josip Vrlić sa tri gola, Javier Garcia zabio je dva, a Loren Fatović, Luka Lončar i Anđelo Šetka po jedan. Reprezentaciju Australije predvodio je Joe Kayes sa tri pogotka, a Lachlan Edwards zabio je dva.

Naši vaterpolisti će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Australija u subotu u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Njemačka - Južna Afrika, u kojem su Nijemci veliki favoriti.

HRVATSKA: Bijač (13 obrana), Macan, L. Fatović 1, Lončar 1, Benić, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić 3, Šetka 1, Garcia 2. IZBORNIK: Ivica Tucak.

AUSTRALIJA: Dennerley (14 obrana), Campbell 1, Kayes 3, Power, L. Edwards 2, Hollis 1, Younger 1, Ford, Putt, Howden, B. Edwards 1. IZBORNIK: Elvis Fatović.

  • +15
LEN Europa cup: Hrvatska - Srbija Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX