promjene u serie a

Senzacija iz Italije; Gennaro Gattuso napušta Napoli, a hrvatski stručnjak glavni je kandidat za njegovog nasljednika

03.03.2021 u 22:17

Bionic
Reading

Nogometaši Sassuola i Napolija u prvom su susretu 25. kola talijanskog prvenstva odigrali 3:3, no priča dana je najava talijanskih medija kako bi momčad Napolija u sljedećoj sezoni trebao voditi hrvatski trener Ivan Jurić (45), aktualni strateg Hellas Verone

Talijanski mediji uvjereni su kako će Gennaro Gattuso na kraju sezone napustiti klupu Napolija. Legendarni Rino ima ozbiljnih zdravstvenih problema, autoimuna bolest uništava mu vid, a zbog njegovog stanja trpi momčad što se osjeti i na rezultatima.

Napoli je ispao iz Europske lige, a neizvjesna je i borba za mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. To je sve potaknulo gazdu kluba Aurelia De Laurentiisa da već sada krene u potragu za Gattusovim nasljednikom.

A među glavnim kandidatima za klupu Napolija navodno je i hrvatski trener Ivan Jurić (45) koji radi sjajan posao s Hellas Veronom, a od 2011. godine radi u Serie A i jedan je od najcjenjenijih stručnjaka koji još nisu dobili priliku u velikim klubovima. No, uz Jurića kao potencijalnog nasljednika Gattusa talijanski mediji navode Rafu Beniteza i Maurizija Sarrija koji su već vodili Napoli, a tu su i Roberto De Zerbi (Sassuolo) i Vincenzo Italiano (Spezija).

U međuvremenu Napoli nastavlja prosipati bodove, u 25. kolu Serie A odigrao je 3:3 protiv Sassuola.

U odličnom susretu punom tempa i prilika glavnu je ulogu u završnici nažalost odigrao sudac Marini. On je ukupno dosudio tri kaznena udarca, dva za domaće i jednog za goste, od toga po jednog za svaku momčad u samoj završnici.

I dok je onaj za Napoli kojim su gosti poveli 3:2 u 90. minuti bio nedvojben, dojam je kako je olako pokazao na bijelu točku za domaće u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a zatim je Sassuolo stigao do poravnanja.

Inače, Sassuolo je poveo autogolom Maksimovića u 34. minuti nakon ubačaja Bwerardija, pet minuta potom odličnim udarcem s distance poravnao je Zielinski, da bi domaći ipak otišli na odmor s vodstvom nakon što je Berardi u 45. minuti iskoristio kazneni udarac nakon prekršaja na Caputu.

  • +5
Napoli - Juventus, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

Napoli je uspio poravnati na 2:2 u 72. minuti kada je Di Lorenzo s dva metra ubacio loptu u mrežu nakon odličnog prodora Insignea po lijevoj strani da bi u 90. minuti kapetan gostiju Insigne iz jedanaesterca doveo svoju momčad u vodstvo nakon neopreznog prekršaja Haraslina.

Kontroverzna situacija dogodila se u četvrtoj minuti nadoknade kada se Haraslin bacio u kaznenom prostoru domaćih iako je bilo jasno kako ga Manolas nije gurnuo. No, sudac Marini još je jednom pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač za konačnih 3:3 bio je Caputo.

Peti Napoli sada ima 44 boda, ako i šesta Roma, dok mu četvrta Atalanta bježi dva boda. Sassuolo je osmi s 36 bodova.

Na vrhu je Inter s 56 bodova, četiri više od drugog Milana.