GDJE JE GRANICA

Šeik za Real daje milijardu eura

28.12.2009 u 10:28

Bionic
Reading

Kako pišu španjolski mediji, bogati arapski šeici bacili su oko na Real Madrid. Ponuda za kupnju kraljevskog kluba mogla bi iznositi čak milijardu eura, no teško da će biti prihvaćena

Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan je za 280 milijuna eura kupio Manchester City, no sada je poželio puno skuplju igračku Real Madrid. Za njega je spreman ponuditi čak milijardu dolara. No navijači najtrofejnije španjolske momčadi ne trebaju strahovati, jer prema sadašnjem statutu klub nije moguće prodati pa tako ni kupiti. Real u ovom trenutku drže 'sociosi', članovi, a ukidanje pravila koje sprečava prodaju jedino je moguće ako svih 85 tisuća članova iziđe na referendum. No to će se teško dogoditi.

Mansourovo bogatstvo procjenjuje se na oko 17 milijardi eura, no njegova kraljevska obitelj u Abu Dhabiju teška je gotovo 500 milijardi eura.

Inače, to nije prvi put da se spominje ponuda od milijardu eura za kupnju nekog kluba. Nedavno su i engleski mediji objavili da koncern s Dalekog istoka, u kojem je većina kineskih bogataša, želi platiti toliko za preuzimanje Manchester Uniteda.