ZATO JE PSIHIČKI JAK

Šef Mercedesa o užasu s kojim je Lewis Hamilton bio suočen u djetinjstvu: To je na njemu ostavilo velike ožiljke

10.01.2022 u 08:03

Bionic
Reading

Šef Mercedesa Toto Wolff objasnio je zašto vjeruje da je britanski vozač Lewis Hamilton psihički jak, odnosno da će preboljeti gubitak titule na nesretan način

Max Verstappen osvojio je svoj prvi naslov, mladog Nizozemca pomilovala je i sreća, pa je u zadnjem krugu utrke u Abu Dhabiju prestigao Hamiltona i završio na vrhu ukupnog poretka vozača. Britanca je to pogodilo i odlučio se na šutnju, a čak se nagađalo da bi se sedmerostruki prvak mogao umiroviti bez obzira na to što je uz Mercedes vezan još dvije godine.

Šef njemačke momčadi Toto Wolff vjeruje da se takvo nešto ne može dogoditi jer je njegov vozač mentalno stabilan i zbog situacija u prošlosti zbog kojih je očvrsnuo, a mislio je tu prije svega na rasizam.

'Kao dijete vrijeđali su ga na karting stazi. Roditelji bijelci zabranili su svojoj djeci da komuniciraju s njim, to je na njemu definitivno ostavilo velike ožiljke', otkrio je Toto Wolff užasne detalje iz Hamiltonovog djetinjstva.

'Za njega su utrke bile ispušni ventil u kojima je mogao pokazati svima, i još uvijek jesu. Hamilton je najveći vozač svih vremena', dodao je šef Mercedesa.

Wolff je siguran u pozitivan rasplet cijele priče oko Hamiltona…

'Jako se nadam da će Lewis nastaviti s utrkama. Radit ćemo na tome tijekom sljedećih tjedana i mjeseci. Mislim da će mu kao vozaču srce reći: 'Moram nastaviti', jer je na vrhuncu svoje karijere. Ali moramo prevladati bol koja mu je nanesena zato što je on čovjek s jasnim vrijednostima i teško je razumjeti da se to dogodilo', zaključio je Wolff.