VJERUJETO LI U TO?

Sedam razloga zašto će Real osvojiti naslov

06.02.2012 u 16:38

Bionic
Reading

Tradicionalno naklonjen 'kraljevskom klubu', španjolski dnevni list Marca sastavio je sedam razloga zašto će Real ove sezone (ipak) osvojiti Primeru

Španjolski dnevnik Marca tradicionalno naklonjen Real Madridu donosi sedam razloga zašto će ove sezone 'kraljevski klub' prekinuti trogodišnju dominaciju Barcelone u španjolskom nogometnom prvenstvu.

Real nakon 21 odigrane utakmice ima sedam bodova prednosti ispred vječitog rivala, a do kraja se u Barceloni moraju nadati posrtanju 'bijelih' budući da i u slučaju pobjede u međusobnom ogledu, ta se prednost ne bi dovoljno istopila. Pritom bi Barcelona, naravno, morala imati gotovo savršen učinak.

Evo, dakle, sedam Marcinih razloga koji idu u prilog Realu za osvajanje naslova:

1. Kalendar je naklonjeniji Realu

Kad se pogleda raspored sljedećih deset utakmica obje momčadi, čini se da je Real u prednosti. Dok njih čekaju okršaji iz donjeg doma ljestvice protiv momčadi poput Racinga, Rayo Vallecana, Real Sociedada i Betisa, Barcelona igra teške utakmice protiv Osasune, Atletica, Valencije i Seville, a protiv Valencije igra i u Kupu kralja, natjecanju iz kojeg je izbacila upravo Reala.

2. Ozljede

Dok Realov trener ima problema tek s ozljedama Khedire i Di Marije, u Barceloni su na popisu ozlijeđenih Iniesta, Pedro i Villa. Dojam je da Real ima širu klupu i veći izbor igrača u slučaju ozljeda.

3. Nevjerojatan napadački učinak

Real je ove sezone zabio 71 gol u 21 prvenstvenoj utakmici, što je prosjek od 3,38 po utakmici i ukoliko nastavi jednakim ritmom madridski će klub do kraja sezone zabiti 130 golova. Real je pobijedio u 16 od zadnjih 17 prvenstvenih utakmica uz 61 postignuti gol, što je prosjek od 3,5 po utakmici.

4. Motiviran stručni stožer i igrači

Dok su Barcelonini igrači posljednjih godina osvajali sve što se osvajati dalo, uključujući tri ligaška naslova, mnogi Realovi igrači ne znaju kakav je osjećaj pobjedničkog pehara i gladniji su pobjeda.

5. Statistika i iskustvo Reala

Iako su statistike tu da se ruše, one govore da je Real samo jednom prosuo tako veliku prednost u prvenstvu kroz povijest. Bilo je to u sezoni 2003/04. kad je Valencia nadoknadila osam bodova minusa. Realov trener tada je bio Carlos Queiroz.

6. Mourinho nikad nije ispustio tako veliku prednost

Tijekom svoje karijere kao glavnog trenera Mourinho nikad nije ispustio tri boda prednosti u nacionalnim prvenstvima s bilo kojom od momčadi koje je trenirao. Štoviše, u drugoj sezoni na klupama svih momčadi koje je vodio uspio je osvojiti naslov nacionalnog prvaka.

7. Stvorena prednost dovoljna je za mir

Prednost od sedam bodova ispred Barcelone omogućava Realu da u utakmice ulazi bez pritiska i ta spoznaja omogućava mu miran san.