UNATOČ GOLIJADI

Scolari svjestan - Hrvatska nije Panama!

04.06.2014 u 08:57

Bionic
Reading

Čak ni nakon uvjerljive pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Paname (4:0), izbornik brazilske reprezentacije Luiz Felipe Scolari nije bio previše impresioniran igrom svojih nogometaša

Domaćin nadolazećeg Svjetskog prvenstva i prvi suparnik Hrvatskoj u skupini A svladao je Panamu u Goianiji pogocima Neymara, Danija Alvesa, Hulka i Williana. Scolari je, međutim, ponovno imao puno prigovora na račun svoje momčadi, baš kao i nakon nedjeljnog treninga kada je poručio da je sve bilo krivo.

'Tražio sam od svojih igrača da naprave pritisak na Panamu tijekom uvodnih 15-20 minuta. Međutim, mislim da veza između naše obrane i veze jednostavno nije postojala na početku utakmice. Gubili smo previše lopti i igrali potpuno neorganizirani nogomet', poručio je Scolari

'Poslije prvih 20 minuta pronašli smo ritam i počeli igrati znatno bolje. Igrali smo kompaktnije i reagirali bolje na probleme koje je pred nas postavio suparnik. Moramo se sjetiti da su prošla tri mjeseca od naše posljednje utakmice što se vidjelo u utorak. Priznajem da naša taktika u prvih 20 minuta nije funkcionirala i mogli smo upasti u probleme da smo igrali protiv boljeg suparnika na SP-u'.

Barcelonin napadač Neymar odigrao je svih 90 minuta protiv Paname, a Scolari je najavio i njegov nastup u petak protiv Srbije.

'Neymar zbog ozljede nije igrao puno za Barcelonu pri kraju sezone. Protiv Paname sam ga držao u igri svih 90 minuta, čak i nakon što je dobio žuti karton, jer su mu potrebne utakmice i natjecateljski ritam. Igrat će i u petak, osim ako se nešto ne dogodi u iduća tri dana. Neymar je drugačiji od ostalih igrača jer dobro improvizira. Svaki trener na svijetu bi ga želio u momčadi i ne bih se iznenadio da vidimo nešto čudesno i novo od njega', zaključio je 65-godišnji stručnjak.