STATISTIKA OTKRIVA

Scolari najgori trener u Abramovičevoj eri

02.12.2008 u 11:01

Bionic
Reading

Posljednji poraz Chelseaja potaknuo je otočke medije da analiziraju rezultate londonskog kluba u posljednjih pet godina otkad ga je preuzeo ruski milijarder Roman Abramovič. Tako su engleski novinari došli do podatka da je sadašnji trener Scolari najgori s

Netko je jednom kazao da je statistika kao bikini. Otkriva dosta toga, ali skriva najvažnije. Tako će, recimo, statistika egzaktno pokazati da je Chelsea pod Brazilcem Scolarijem ušao u prvenstvo najlošije u posljednjih pet godina, no isto tako će pokazati i da je klub sa Stamford Bridgea samo jedan bod iza vodećeg Liverpoola nakon 15 kola.

A po čemu onda Chelsea pod Scolarijem bilježi najgore rezultate na početku sezone, pitaju se mnogi. E, tu dolazimo do one priče o statistici.

Naime, posljednji poraz, doživljen od Arsenala značio je da je u prvih 15 kola Chelsea osvojio tek 59.1 posto bodova. Scolarijevi prethodnici su bili daleko uspješniji. Avram Grant je nakon 15 kola u Premiershipu na kontu Chelseaja imao 63.6 posto bodova, dok je Claudio Ranieri u istom vremenu, ali u sezoni 2003/2004. osvojio 77.3 posto bodova. Uvjerljivo najviše je u 15 kola nacionalnog prvenstva osvojio Jose Mourinho pod čijim je vodstvom momčad sa Stamford Bridgea osvojila čak 78.2 posto bodova.

Pred Scolarijem je veliki posao, ako želi popraviti rezultat svojih prethodnika. No iako gola statistika nije na strani brazilskog trenera, teško da gazda kluba Roman Abramovič razmišlja o novom imenu na klupi Chelseaja.