GLASNOGOVORNICA POTVRDILA

Schumacher spreman na povratak u Ferrari

28.07.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Po mnogima najbolji vozač Formule 1 svih vremena, Nijemac Michael Schumacher (40) ne odbacuje mogućnost da zauzme mjesto u Ferrarijevom bolidu nakon ozljede Brazilca Filipea Masse

Nakon što je na subotnjem treningu na stazi Hungaroring u Mađarskoj Filipe Massa doživio tešku i bizarnu nesreću, potiho se provukla vijest da bi Ferrari mogao zatražiti od Michaela Schumachera da se nakon tri godine ponovno vozački aktivira.

Dok se u prvi tren ta vijest činila više kao senzacija i utopijska želja Ferrarija, u utorak engleski BBC donosi vijest da bivši sedmerostruki svjetski prvak i po mnogima najbolji vozač u povijesti Formule 1 nakon tri godine ponovno sjeda za upravljač.

'Cijela ta priča oko Michaelova povratka mora krenuti od Ferrarija. Ukoliko oni zamole Michaela, on će sigurno razmisliti o tome', kazala je Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm za BBC te naglasila:

'Zasad nema razloga zašto bi se Michael Schumacher oglašavao u medijima u vezi ovog pitanja. U svim drugim situacijama ja bih kazala da on (Michael) nije zainteresiran za povratak jer je zadovoljnim trenutnim načinom života, no ovo je sasvim druga situacija i zbog toga Michael ne želi javno ništa govoriti do daljnjeg.'

Schumacherova glasnogovornica je i dodala da je Nijemac u izvrsnoj fizičkoj formi te i dalje trenira svakog dana, no ne zna je li dovoljno spreman za utrke.

'Michael je imao nesreću s motociklom u veljači i tada je imao problema s vratom i ja vam ne mogu reći je li danas njegov vrat u stanju podnijeti sile koje se javljaju u utrkama. Da ponovim, ukoliko ga Ferrari zatraži da zamjeni Massu, on će razmotriti tu opciju, no nemojte zaboraviti da on ima već 40 godina', završila je Sabine Kehm.