PORUKE PODRŠKE

Schumacher se bori za život, svijet vjeruje u njega

30.12.2013 u 09:32

  • +16

Michael Schumacher

Izvor: Reuters / Autor: Radu Sigheti/Files

Bionic
Reading

Istog trenutka kada je objavljeno kako je stanje jednog od najvećih vozača u povijesti Formule 1 Michaela Schumachera kritično nakon što je doživio nesreću u francuskom skijalištu Maribel, javili su se njegovi kolege koji su mu redom izrazili podršku

Sedmerostruki prvak F1 Michael Schumacher u nedjelju ujutro doživio je nesreću na skijanju, pao i pritom se teško ozlijedio. Informacije govore kako je glavom udario u stijenu, no iako je imao kacigu, ozljeda glave dosta je teška te su iz bolnice čak objavili kako mu je stanje kritično.

Čim se saznalo za Schumacherovu nesreću, javili su se njegovi kolege iz svijeta Formule 1 te su mu svi redom dali podršku.

'Možeš ti to, Michael, naviknut si na pobjede', napisao je na svom Twitteru nekadašnji vozač F1 Martin Brundle.


'Moje misli su s Michaelom cijelo vrijeme. Ako itko ima snage izvući se iz svega, to je on', objavio je bivši prvak F1 Jenson Button.

I drugi vozači Formule 1 na svojim su profilima na Twitteru napisali kako vjeruju da će se Schumacher oporaviti. Di Resta, Sergio Perez, Andrian Sutil, Romain Grosjean, Heikki Kovalainen, Nick Heidfeld svi oni su izrazili vjeru u oporavak jednog od najvećeg vozača Formule 1 u povijesti.
'Cijela momčad Ferrarija je uz Michaela Schumachera', objavila je talijanska momčad čiji je prerdsjednik Luca di Montezemolo 'u konstantnom kontaktu s obitelji' sedmerostrukog svjetskog prvaka koji se u nedjelju teško ozlijedio u padu sa skija u Francuskim Alpama.

U priopćenju objavljenom na svojim službenim stranicama 'Scuderia' ističe kako svi njeni zaposlencici "proživljavaju satove straha" otkako su saznali za nesreću.

Sportski direktor Ferrarija, momčadi s kojom je 44-godišnji Schumacher osvojio pet naslova svjetskog prvaka, Stefano Domenicali je zajedno s Di Montezemolom "u stalnom kontaktu s obitelji i ostalim bližnjima u ovom jako teškom trenutku i s nadom očekuju bolje vijesti".

Aktualni svjetski prvak Formule Nijemac Sebastian Vettel je također "šokiran" viješću o tragičnoj nesreći koja se dogodila Scumacheru.

'U šoku sam i nadam se da će se što prije oporaviti', izjavio je 26-godišnji Nijemac, aktualni prvak. 'Želim njegovoj obitelji snagu u ovim teškim trenucima', dodao je.

I svijet politike je potresla vijest o Schumacherovoj nesreći. Njemačka kancelarka Angela Merkel 'je potpuno potresena' viješću o nesreći, izjavio je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

'Kao i tisuće ljudi u Njemačkoj, kancelarka i ostali članovi vlade su potpuno potreseni nakon što su čuli vijest o nesreći', izjavio je Seibert, izražavajući nadu da će Schumacher 'prevladati ozljede i da će se moći oporaviti'.