prvi trijumf u formuli 2

Schumacher oduševljen nakon pobjede na Hungaroringu: Bez Ferrarija to ne bi bilo moguće…

06.08.2019 u 09:03

Bionic
Reading

Mick Schumacher ostvario je prvu pobjedu u karijeri u Formuli 2 ove nedjelje te tako najavio svoj uspon prema vrhu najprestižnije juniorske automobilističke kategorije kojom kad ovlada bit će spreman za ulazak među elitu…

Mladi 20-godišnji sin sedmerostrukog prvaka svijeta dugo je čekao svoj dan i napokon ga je dočekao u nedjelju u Budimpešti.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon pregršt utrka u kojima je bio blizu najboljima, ali su ga pehovi, pogreške i sudari udaljili od pobjedničkog postolja, Mick Schumacher uspio je trijumfirati na Hungaroringu i tako po prvi put pobijediti u Formuli 2.

Tako je junior Ferrarija napravio prvi važan korak prema ulasku u elitu i odmah se zahvalio talijanskoj momčadi.

'Da nije bilo Ferrarija teško da bih dogurao do ovdje, upoznao se s bolidom i gumama za Formulu 2. Uvijek mi daju maksimalnu potporu i pregršt savjeta. Zahvaljujući njima jako sam se poboljšao kao vozač,' priznao je Mick Schumacher koji sada drži 11. mjesto u ukupnom poretku F2 serije pa bi morao nanizati još mnogo pobjeda do kraja sezone kako bismo ga već sljedeće vidjeli u Formuli 1.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Ne znam hoće li to biti za jednu, dvije ili koliko godina. Znam samo da je pobijediti svoju prvu utrku dobra stvar, ali i da još puno moram raditi na sebi,' zaključio je Mini Schumi kojeg čeka još osam utrka Formule 2 ove sezone: po dvije na Spa, u Monzi, Sočiju i Abu Dhabiju…