POSLJEDNJE UTRKE

Schumacher objavio konačan kraj karijere

04.10.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Michael Schumacher se prije dvije godine vratio na piste Formule 1, no nije uspio 'podebljati' svoje rekorde od sedam naslova prvaka i 91 osvojene utrke. Imat će još prilika do kraja sezone

Mercedes je već objavio kako će u idućoj sezoni umjesto Scumachera u svoje redove dovesti Lewisa Hamiltona, a legendarni Nijemac dobio je ponudu Saubera koja ga očito nije zadovoljila.

'Načelno sam odlučio, na kraju sezone ću se povući i to bi sada moglo biti zauvijek', obznanio je 43-godišnji vozač koji će ostati upamćen kao ikona svoga sporta.

'Mislim da sam još uvijek sposoban za borbu s najboljima, ali u nekoj fazi morate podvući crtu i reći - dosta. Mislim da mogu biti zadovoljan učinkom nakon povratka, ali cilj nismo ostvarili. Željeli smo razviti bolid koji će se boriti za naslov prvaka, a to je ostalo neispunjeno', završava Schumacher od kojega se oprostio i šef Mercedesa Ross Brawn, koji je sa 'Schumijem' surađivao i tijekom osvajanja naslova u Ferarriju.

'Michael je najhrabriji vozač stoljeća i privilegiran sam što sam radio s njime.'

Radit će do kraja sezone, a od tada se suradnja može nastaviti u drukčijem obliku. Kako sada stvari stoje, s Michaelom daleko od volana.

Podsjetnik na velike uspjehe njemačke ikone