POSAO UMALO GOTOV

Saznajte tko će biti sljedeće zvijezde prijelaznog roka…

04.07.2013 u 12:48

Bionic
Reading

Mnogi europski velikani i dalje planiraju tko bi bila idealna pojačanja prije početka slijedeće sezone, a u narednih bismo nekoliko dana mogli svjedočiti i nekim bombastičnim transferima

I dok se nogometne veličine poput Rooneyja, Cavanija, Suareza ili Balea i dalje premišljaju da li ostati ili otići u novi klub, neki su drugi transferi već zapravo pred dogovorom. Čeka se samo finalizicija…

Gonzalo Higuain, 25, napadač
Klub: Real Madrid; vjerojatni prelazak: Arsenal; cijena: 25-30 milijuna eura
Dobra strana: kada je prošlog ljeta Topnike napustio Robin van Persie nastala je rupa u napadu koju nije uspio popuniti Giroud. Higuain je pravi napadač, netko kome je šesnaesterac prirodno okruženje, tko se može snaći u svakoj situaciji i garantirati potrebnu količinu golova.
Loša strana: Higuain nije igrač koji voli igrati obranu, ne sudjeluje puno u kreaciji igre, a to nije ono što Wenger voli. On će pospremiti svoje kada dobije pravu loptu, ali teško si može sam kreirati prilike. Ostatak momčadi morat će raditi za njega.

Mario Gomez, 27, napadač
Klub: Bayern Munchen; vjerojatni prelazak: Fiorentina; cijena: oko 18 milijuna eura
Dobra strana: iako nije bio u prvom planu u Bayernu, i mnoge utakmice nije niti započeo, Gomez je utrpao impresivnih 19 golova u 32 utakmice, a prosješno je zabijao za manje od 80 minuta svaki susret. Njegov golgeterski učinak nikad ne bi smio biti upitan, i ukoliko se sačuva ozljeda, Gomez je igrač koji garantira barem dvadesetak golova po sezoni.
Loša strana: trener Montella voli polivalentne igrače, koji mogu popuniti nekoliko pozicija, igrati na različit način, te biti aktivni u fazi obrane. Gomez to nije! On je igrač koji nije sklon puno dodira s loptom, nije dobra 'mantinela' niti je vrhunski što se igre leđima prema golu tiče. A nije vičan niti igri u obrani.

Pierre-Emerick Aubameyang, 24, napadač
Klub: Saint-Etienne; vjerojatni prelazak: Borussia Dortmund; cijena: oko 13 milijuna eura
Dobra strana: mladić koji je proglašen 4. igračem francuske lige, jedan je od najboljih igrača Europe koji još ne igra u nekom od najboljih klubova. Izuzetno je talentiran te igra vrlo atraktivno, a može igrati u samoj špici kao i na krilnim napadačkim pozicijama. Samo po nogometnim kvalitetama, sjajno pojačanje, ostaje pitanje glave.
Loša strana: Borussia je klub u čijoj se svlačionici govori isključivo njemački te koji u svojim redovima nema puno stranaca (tri Poljaka su potpuno udomaćeni). Ključno će biti koliko će se mladi Gabonac naviknuti na njemačko govorno područje, novu kulturu te klub u kojem neće imati status superzvijezde kao u Saint-Etienneu.

Henrikh Mkhitaryan, 23, ofenzivni vezni
Klub: Šahtar Donetsk; vjerojatni prelazak: Liverpool ili Borussia D.; cijena: 22 milijuna eura
Dobra strana: brojke govore same za sebe! U nimalo se slabom ukrajinskom prvenstvu proslavio u prošloj sezoni s 25 pogodaka iz 29 susreta, a pritom je bio glavna napadačka snaga Šahtara, iako igra u sredini terena. U Liverpoolu bi mogao odteretiti Gerrarda, u Borussiji nadomjestiti Götzea.
Loša strana: Ovaj armenski reprezentativac dolazi iz uvjeta koji su mu bila poznati, ako već ne i domaći, u sasvim novu zemlju i kulturu. Na ruku mu ne ide niti činjenica da u posljednje vrijeme gotovo da nema igrača iz bivšeg SSSR-a koji je uspio na velikoj europskoj pozornici, upravo zbog fizičkih i taktičkih manjkavosti tih liga.

Ezequiel Garay, 26, centralni branič
Klub: Benfica; vjerojatni prelazak: Manchester United; cijena: oko 17 milijuna eura
Dobre strane: Garay ima sve potrebe atribute kako bi na adekvatan način nadomjestio ulogu kakvu je imao Nemanja Vidić: odlučan je, brz, dobar u skoku te vrlo dobro markira igrače. Uz to, ima iskustvo igranja Lige prvaka.
Loše strane: Garay se tri sezone pokušao probiti u momčad madridskog Reala da bi shvatio da ne može igrati na toj razini. Sada ponovo dolazi u klub u kojem se očekuju najviše stvari, a Garay, iako Benfica nije mali klub, još nije dokazao kako je spreman svaki tjedan igrati na najvišoj razini.