RK Zagreb i KK Zadar na vrhu

Saznajte koji su klubovi i sportaši na Linićevu 'stupu srama'

01.08.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Nakon što je Porezna uprava na svojim web stranicama objavila dugačak popis poreznih dužnika na njemu su se očekivano našli neki sportski klubovi, ali i sportaši te sportski dužnosnici

S nešto više od 33 milijuna kuna (točnije: 33.042.505,15 kuna) poreznog duga Košarkaški klub Zadar smjestio se na vrh državnih dužnika s područje Zadarske županije.

Nije dugo trebalo da gradom košarke prostruji vic kako je Zadar konačno opet prvi. 'Ponos grada' ovoga je puta osvojio neslavni naslov, no rumenih obraza nema previše. U procesu preoblikovanja kluba u športsko dioničko društvo taj će dug prijeći na Grad Zadar, pa će posrnuli div zadarskog sporta dobiti priliku za popravni. Zadarski navijači poručuju: samo da navike ne ostanu iste!

Više od Zadra dužan je samo RK Zagreb (Badel 1862) s nešto više od 39 milijuna kuna duga (39.291.841 kuna), dok NK Rijeka Poreznoj upravi duguje 16.968.312 kuna.

Trostruki prvak Europe KK Split (bivša Jugoplastika) dužan je 13,3 milijuna kuna, a na listi dužnih klubova su još NK Varaždin (bivši Varteks) te Marsonia iz Slavonskog Broda.

'Otprije je poznato kako dug KK Split, u preoblikovanju koje slijedi, na sebe preuzima lokalna samouprava kako bi grad Split dobio dionice u toj vrijednosti', kazao je direktor KK Split Petar Škovrlj

Od trenerskih imena koja se spominju na toj crnoj listi visoko je Josip Kuže sa čak 3.328.339 kuna, kao i bivši nogometaš Hajduka Goran Sablić (2.655.800 kuna).

Od nogometaša na listi dužnika su još Zvonimir Dreanja, Vlatko Đolonga, zatim Dino Drpić, Ahmad Sharbini, bivši golman Hajduka Vladimir Balić, te Kruno Lovrek, Dario Smoje, Robert Prosinečki, Dean Računica, Tonči Gabrić, Dumitru Mitu, Ardian Kozniku.

Na listi su i košarkaši Lukša Andrić, Davor Marcelić i Luka Žorić, a mnoge je iznenadilo što se na tom popisu našlo i ime novog predsjednika HNS-a Davora Šukera (208.301 kn).

Zaista će biti zanimljivo vidjeti tko će od dužnika i na koji način podmiriti dug.