BURNO JE POČELO!

Saznajte koji su igrači zasad najviše koštali!

16.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Dok se i dalje spekulira oko novih destinacija Garetha Balea, Waynea Rooneya, Roberta Lewandowskog i ostalih potencijalnih zvijezda ovog prijelaznog roka, za neke se vrhunske nogometaše već zna njihov novi klub. Predstavljamo ih!

Iako prijelazni rok počinje tek 1. srpnja, već je dogovorena poprilična količina transfera, od kojih su neki stvarno zagolicali maštu navijača. Najviše se pojačao novi francuski prvoligaš Monaco, a najviše je dosad odštete zaprimio portugalski Porto. Zasad je ovih pet igrača postiglo najveću cijenu…

Radamel Falcao, 27, napadač
Transfer: prešao za 60 milijuna eura iz madridskog Atletica u Monaco
Ubojiti Kolumbijac vjerojatno je najbolja 'čista devetka' svijeta. Centarfor pomalo starog kova, koji će iskoristiti svaku priliku koja mu se pruži u 16-tercu, ali je podjednako ubojit i oko njega. Ima udarac iz daljine, zabija i glavom, a zna i proći igrača. Kompletan napadač koji bi svakako već bio prvi strijelac Primere kada tamo ne bi igrali nogometni vanzemaljci Messi i Ronaldo. Igrač koji uvijek može garantirati 30 do 40 golova za svoju momčad u sezoni.

Neymar, 21, napadač
Transfer:
prešao za 57 milijuna eura iz Santosa u Barcelonu
Kako god se razvilo ovo ljeto, teško da ćemo vidjeti transfer koji bi izazvao veću pompu od ovoga. Lionelu Messiju u napadu će društvo praviti igrač za kojeg svi Brazilci vjeruju da može biti veći od tri sezone zaredom osvajača Zlatne lopte, ali kojem tek predstoji da se dokaže u europskom nogometu. Neymar je u Santosu bio alfa i omega, igrač oko kojeg se sve vrtjelo, pa ostaje za vidjeti hoće li u Barceloni moći preuzeti ulogu tek 'druge violine'.


James Rodriguez, 21, ofenzivni vezni
Transfer:
prešao za 45 milijuna eura iz Porta u Monaco
Mladi Kolumbijac ove se sezone prometnuo u ključnog igrača svoje momčadi, koja je na kraju osvojila portugalsko prvenstvo i došla do osmine finala Lige prvaka. Pravi je primjer igrača s ubojitom ljevicom, koji je uvijek spreman gromovitim udarcem zaprijetiti golmanu, ali i munjevitim driblingom proći braniča. Obično ordinira na poziciji desnog krilnog napadača, ali može se prilagoditi i na poziciji klasične 'desetke', kao i na lijevom krilu.

Fernandinho, 28, centralni vezni
Transfer
: prešao za 40 milijuna eura iz ukrajinskog Šahtara u Manchester City
Iznenađujuće visoka odšteta za Brazilca koji dosad nije igrao u ligama petice samo dokazuje koliko je Cityju bio potreban igrač koji je sposoban iz sredine veznog reda kontrolirati tempo i kreirati igru. Upravo će to biti primarna zadaća Fernandinha, kako bi City dobio na protočnosti lopte i prestao se toliko oslanjati samo na individualnu kvalitetu svojih zvijezda. Ukoliko bi Fernandinho to uspio, niti ova cijena više ne bi bila astronomska.

Mario Götze, 21, ofenzivni vezni
Transfer:
prešao za 37 milijuna eura uz dortmundske Borussije u Bayern
Stožerni igrač sjajne generacije mladih igrača dortmundske Borussije karijeru će nastaviti u mrskom rivalu iz Münchena. Bayern je aktivirao odštetnu klauzulu u njegovom ugovoru i dojam je da su relativno jeftino prošli. Götze ima tek 21 godinu i već spada u ponajbolje igrače na svojoj poziciji, a usto je izgrađen igrač koji osim enormnog ofenzivnog potencijala igra odgovorno u fazi obrane i tako može poslužiti kao bitna poluga momčadskog presinga.