perez će ispuniti želju zidaneu

Savršeno razrađena Realova taktika za dovođenjem toliko željenog igrača

05.02.2020 u 06:27

Bionic
Reading

Već se dugo šuška kako Zinedine Zidane želi u madridski Real dovesti svog sunarodnjaka, Kyliana Mbappea.

Iako se Real još 2017. godine izjasnio kako bi u svoje redove doveo tada 18-godišnjeg Kyliana Mbappéa, ovaj je brzonogi napadač iz Monaca otišao u PSG. Prvo na posudbu, a onda ga je bogati pariški klub otkupio za 145 milijuna eura, te ga vezao ugovorom do 2022. godine.

U međuvremenu je u Realu Zinedine Zidane, nakon odlaska Carla Ancelottija, stasao do prvog trenera, s kratkim jednogodišnjim odmorom.

Naravno, njegova je riječ sada itekako važna, a nakon što je u studenome prošle godine izjavio 'Zaljubljen sam u Mbappéa', Realov predsjednik Florentino Perez odlučio je napraviti sve kako bi ovaj igrač stigao na Santiago Bernabeu.

Doduše, možda ne baš sve, jer da ga želi dovesti odmah, morao bi iskrcati ogroman novac, a koliko god da ga Real i imao, samo na jednog igrača potrošiti cijelo bogatstvo, bio bi sulud potez.

Zato se Perez odlučio na taktiku 'iscrpljivanja', poput onog kada je u klub odlučio dovesti Edena Hazarda iz Chelseaja.

Drugim riječima, Perez je vrlo vjerojatno već odradio, barem neslužbene pregovore s Mbappéom te ga uvjerio kako bi upravo on trebao biti nova zvijezda Reala, ali uz važnu napomenu da ne produžuje ugovor s PSG-om.

Mbappéu ugovor s PSG-om vrijedi do 30. lipnja 2022. godine, a kako će se vrijeme isteka približavati, manevarski prostor PSG-a za diktiranjem cijene odštete bit će sve manji. I Perez se nada da bi toliko željenog igrača u ljeto sljedeće godine mogao dobiti za nekih 150 do 200 milijuna eura.

Ukoliko ga PSG pak ni tada ne bi pristao prodati, onda bi Mbappé godinu dana kasnije u Real mogao doći posve besplatno.

U Hazardovom slučaju plan i namjere su se obistinile, a čini se kako se na sličan način priprema i teren za dolazak ovog, još uvijek mladog, francuskog napadača.

  • +5
Ligue 1, PSG – Montpellier Izvor: EPA / Autor: Julien de Rosa