ostaje ili odlazi?

Sarri pred najmoćnijom ženom svjetskog nogometa postavio uvjete ostanka u Chelseaju

31.05.2019 u 13:48

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja u srijedu su u Bakuu osvojili Europsku ligu, te rezultatski 'spasili' sezonu jer u engleskom prvenstvu zauzeli su tek treće mjesto.

Tri je godine uspješno vodio Napoli, ali prošlog je ljeta stigao na klupu 'plavaca'.

No, prema pisanju engleskih medija, sudbina Maurizia Sarrija, koji je u srijedu s Chelseajem pobijedio Arsenal (4:1) i osvojio naslov pobjednika Europske lige, još uvijek je neizvjesna.

Odmah po svršetku dvoboja, u slavljeničkom raspoloženju, ovaj talijanski stručnjak izrazio je želju za ostankom na klupi 'plavaca'. Zato je ovog petka u klupskim prostorijama posjetio Marinu Granovskaiju, Abramovičevu asistenticu i direktoricu, koju je ugledni The Times proglasio najmoćnijom ženom u nogometnom svijetu.

Finale Europske lige, Chelsea - Arsenal, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sarri je na 'štihu', jer ima osvojen vrijedan trofej i može postavljati uvjete. U prilog mu ide i činjenica da ga na svojoj klupi želi i Juventus.

E, sad, pitanje hoće li u Chelseaju odstupiti od svojih načela i ignorirati njegova traženja? Jer Sarri je tražio autonomiju pri kupovini odnosno prodaji igrača, iako ovog ljeta baš i nema puno manevarskog prsotora s obzirom na Fifinu odluku o zabrani kupovine igrača, te je inzistirao da uz njega ostane stručni stožer kojeg je sam birao.

Sarri također želi i javnu podršku od strane kluba s obzirom da je dio navijača protiv njega jer protive se Sarrijevom stilu igre.

I sada se postavlja pitanje, hoće li Granovskaia udovoljiti ovim njegovim uvjetima.

Dojam je da bi u Chelseaju najsretniji bili kada bi im Juventus uplatio šest milijuna eura koliko iznosi odštetna klauzula.

Juventus pak čeka kako će se rasplesti finale Lige prvaka, jer nadaju se u Torinu da bi, ovisno o ishodu dvoboja Liverpoola i Tottenhama, Mauricio Pochettino puno lakše napustio Spurse te preselio u njihov klub. U tom slučaju, sarri ne bi više bio zanimljiv 'Staroj dami'.