NBA PLAY-OFF

Šarić i Sixersi izbacili Heat i zaludjeli navijače; što se događa s Warriorsima?

25.04.2018 u 09:57

Bionic
Reading

Košarkaši Philadelphia 76ersa plasirali su se u drugi krug doigravanja NBA lige nakon što su u prvom krugu sa 4-1 u pobjedama nadvisili Miami Heat, do odlučujuće četvrte pobjede Sixersi su stigli na svom parketu u utorak kada su svladali heat sa 104:91. Nakon pobjede u devorani je nastalo pravo ludilo ili kako su američki novinari javili - veliki tulum

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić nije imao svoju šutersku večer, za 22 minute provedene na parketu postigao je osam koševa (šut za dva 2-4, trica 0-5, slobodna bacanja 4-4) uz po pet skokova i asistencija.

Domaće su do pobjede kojom su nakon šest godina ponovno prošli u drugi krug doigravanja predvodili JJ Redick sa 27 ubačaja, Joel Embiid sa 19 pogodaka i 12 skokova te Ben Simmons sa 14 poena i 10 skokova. Gostima sezonu nisu uspjeli produžiti Kelly Olynyk koji je ušavši s klupe ubacio 18 koševa, te Tyler Johnson sa 16 i Goran Dragić sa 15 poena.

'Moramo još puno toga napraviti, imamo još puno toga za pružiti. Ova momčad je prava ratnička i sinergija s navijačima je jedinstvena. To se osjeća na svakom uglu', rekao je trener Sixersa Brett Brown nakon susreta.

Veteran, 36-godišnji Dwyane Wade ubacio je 11 koševa te imao po pet skokova i asistencija u svojoj potencijalno posljednjoj utakmici u karijeri. Wade, koji je 2006. godine bio MVP finala, a ima i naslove s Heatom iz 2012. i 2013., nakon utakmice je rekao kako još nije odlučio hoće li nastaviti karijeru i sljedeće sezone.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo s neodlučenih 46-46, Sixersi su odlučujuću prednost ostvarili u trećem dijelu tijekom kojega su u nekoliko navrata imali i 18 razlike. Već na početku drugog poluvremena domaći su ostvarili seriju 9-0 kojom su poveli sa 57-48 i više nisu dopuštali ozbiljnije približavanje gostima.

Philadelphia će u drugom krugu istočne konferencije igrati protiv boljeg iz dvoboja Boston Celticsa i Milwaukee Bucksa u kojemu su Celticsi 92-87 pobjedom u petom dvoboju u svojoj dvorani stigli do prednosti od 3-2 u seriji.

Izvor: tportal.hr

Celticse su do pobjede predvodili Al Horford sa 22 ubačaja i 14 skokova te Terry Rozier sa 16 pogodaka, a dodatni podstrek domaćem sastavu bio je povratak na teren Marcusa Smarta koji nije igrao mjesec i pol dana zbog ozljede. Smart je u pobjedi Celtiicsa sudjelovao s 9 poena, 5 skokova, 4 asustencije, 3 blokade i 1 osvojenom loptom. Kod Bucksa je Khris Middleton bio najefikasniji sa 23 pogotka, dok je Giannis Antetokounmpo bio nadomak "triple-doublea" sa 16 koševa, 10 skokova i 9 asistencija.

U svih dosadašnjih pet ogleda Celticsa i Bucksa bolja je bila domaća momčad, a šesta utakmica igrat će se u Milwaukeeu u četvrtak.

U drugi krug doigravanja plasirali su se i prvaci Golden State Warriorsi koji su sa 4-1 izbacili San Antonio Spurse, u petoj utakmici u Oaklandu bilo je 99-91.

Warriorsi su se drugu sezonu zaredom pokazali previsokom preprekom za ostarjele Spurse, nakon 4-0 u finalu Zapada prošle godine ove godine bilo je 4-1 za mlađe i brže Warriorse koji su čitavu seriju igrali bez Stephena Curryja kojega muči ozljeda koljena. Kevin Durant ubacio je 25, Klay Thompson 24 koša za prvake, dok je Draymod Green dodao 17 ubačaja uz čak 19 skokova te 7 asistencija. Kod Spursa, koje je treću utakmicu zaredom s klupe vodio Talijan Ettore Messina umjesto legendarnog Gregga Popovicha kojemu je nedavno preminula supruga, najbolji je bio LaMarcus Aldridge sa 30 poena i 12 skokova.

Ovo je bila vjerojatno i posljednja utakmica u karijeri velikog Argentinca Emanuela Ginobilija, koji je sa Spursima četiri puta osvajao naslov prvaka (2003, 2005, 2007, 2014). Ginobili, koji će u srpnju napuniti 41 godinu, je ušavši s klupe ubacio 10 poena, podijelio 7 asistencija i uhvatio 5 lopti. Drugi veteran u redovima Spursa koji je sudjelovao u osvajanju sva četiri naslova u ovom stoljeću, Francuz Tony Parker postigao je četiri poena uz po jedan skok i asistenciju.

'Manu je jedinstven igrač, bili smo suigrači u Spursima i mislim da bi bilo šteta da se umirovi. Rekao sam mu da bih ga volio vidjeti u NBA ligi i sljedeće sezone jer pokazao je da može još dobro igrati', nakon utakmice je rekao trener Warriorsa Steve Kerr.

Iako su Warriorsi krajem treće četvrtine poveli sa 16 razlike, uporni Spursi su na ulasku u posljednju minutu uspjeli smanjiti na 93-91. No, tada je Durant pogodio skok-šut s pet metara, a nakon izgubljene lopte Ginobilija Durant je pogodio i dva slobodna bacanja za 97-91 te tako riješio pitanje pobjednika.

Izvor: tportal.hr

Nakon ovako blijede partije, u kojoj su Spursi bili blizu nove senzacije, mnogi navijače se s pravom pitaju što se događa s Warriorsima? Kada će se napokon vratiti Stephen Curry?

Warriorsi će u drugom krugu Zapadne konferencije igrati protiv New Orleans Pelicansa koji su sa 4-0 izbacili Portland Trail Blazerse. Prva utakmica na rasporedu je u subotu.

  • +23
Hrvatski košarkaši u NBA ligi u sezoni 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

NBA liga

Doigravanje

Boston-Milwaukee92:87
trenutni rezultat 3:2 sljedeća ut. 26.4.
Philadelphia-Miami104:91
završni rezultat 4:1
Golden State-San Antonio99:91
završni rezultat 4:1