lako do finala

Sandra Perković već prvim hicem na Europskom prvenstvu pokazala konkurenciji da nema izgleda

09.08.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković hicem od 64,54 metara s lakoćom je već u prvoj seriji prošla kvalifikacije na Europskom prvenstvu u Berlinu i grabi prema novom zlatu, petom u nizu na kontinentalnim prvenstvima...

Naša sjajna 28-godišnja bacačica diska u karijeri je osvojila sve što se moglo osvojiti, a najviše uspjeha ima na europskim prvenstvima, na kojima je trijumfirala u Barceloni, Helsinkiju, Zürichu i Amsterdamu.

  • +3
Sandra Perković oborila rekord Hanžeka Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Da bi se serija Sandre Perković mogla nastaviti pokazale su kvalifikacije ovog četvrtka u Berlinu u kojima je bacila disk 64,54 metara i s lakoćom prošla dalje te ostavila konkurenciju za više od tri metra iza sebe.

Perković je ove sezone disk bacila čak 71,38 metara u Dohi početkom svibnja pa je jasno da ima još ogroman prostor za napredak, za razliku od konkurentica iz Njemačke Vite, Craft i Müller koje će se vrlo vjerojatno morati zadovoljiti borbom za srebrnu medalju.

U kvalifikacijama je nastupila i Marija Tolj koja je bacila 55,52 metra i tako završila sedma u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali to nije bilo dovoljno za ulazak u finale.

Finale je na rasporedu u subotu s početkom u 20:20.