zadnji dan sp-a

Sandra Perković uoči finala poručila: Ja sam tu da rušim rekorde

13.08.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Večeras od 20.10 sati na Olimpijskom stadionu u Londonu, naša će Sandra Perković jurišati po novo veliko zlato

Ako su Mo Farah i Usain Bolt nekad slovila za favorite, što tek onda možemo reći za našu Sandru Perković? Doduše, sigurni smo da je nakon ovog teksta nećemo uspoređivati sa spomenutom dvojicom, jer oni su u posljednjim svojim nastupima s atletskog stadiona otišli pognutih glava.

Naravno, ovo Sandri nije ni približno posljednje natjecanje, ali htjeli smo dočarati njezinu dominaciju nad konkurenticama.

  • +2
Sandra Perković, kvalifikacije SP-a 2017. Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Istina, imala je nedavno tek manji peh jer poražena je na mitinzima u u francuskom Sottevilleu i Stockholmu, ali već u kvalifikacijama, bacivši disk na 69.67 metara, najdaljim hicem u kvalifikacijama svih vremena, pokazala je konkurenticama da su apsolutno bez izgleda.

'Ja sam s 19 godina ušla u svjetsko finale jer sam bila prizemljena i ista ona Sandra koja je bacala 2009. u Berlinu baca i danas. Nema pričanja gluposti o zlatu, nema bespotrebnih napuhavanja. Moram biti mirna jer svi mi možemo lako poletjeti', rekla je Sandra u najavi ovog velikog finala.

Prije četiri godine osvojila je svjetsko zlato u Moskvi. Prije dvije godine u Pekingu bila je druga, ali zbog tog je rezultata dobila dodatni poticaj.

I ono što je najvažnije, Sandra Perković vjeruje u sebe.

'Ja sam tu i da rušim rekorde'.

Svjesna je da konkurenciju ne smije podcijeniti.

'Najveća su konkurencija definitivno Kubanke. Ali meni je ljepše kad su one tu. Ljepše je s njima nego s nekima drugima'.

O strahu da bi kao još 12 pobjednika iz Rija, mogla ostati bez medalje, hrvatska atletičarka je poručila.

'Ja ovdje nemam nikakav pritisak; zato što ga ne stavljam sama sebi. Ja sam sebi i najveća motivacija i najveći kritičar. Ako dođeš ovdje preumišljen i prebahat, obije ti se o glavu', zaključila je sandra Perković u razgovoru za Sportske novosti.