PRESUDILA NOVA PRAVILA

Sandra Perković oglasila se poslije šokantnog raspleta: Ovo je zaista nepravedan sistem

01.09.2018 u 09:01

Bionic
Reading

Oglasila se najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nakon iznenađujućeg raspleta finala Dijamantne lige u Bruxellesu u kojem je u bacanju diska završila tek na trećem mjestu

Nepravedan sustav kojeg su izmislili čelnici IAAF-a došli su 'glave' našoj Sandri koja nije uspjela doći do sedmog dijamantna. Naime, dvostruka olimpijska pobjednica tijekom cijele sezone bila je nepobjediva u Dijamantnoj igi, četiri mitinga i četiri trijumfa, ali...

Za razliku do prijašnjih godina bodovi na prethodnim mitinzima nisu se zbrajali s finalom, nego su se brisali te se za ukupnu pobjedu računao samo nastup u Bruxellesu. Zaista nije pošteno da se tako izbriše trud koji je hrvatska atletičarka uložila u ovo natjecanje tijekom cijele godine.

'Nije bilo kako smo svi očekivali i priželjkivali. Sezona je bila dosta duga, ovo je samo jedno natjecanje u nizu, dala sam sve od sebe, trudila se, borila se do zadnjeg hica, ali jednostavno tijelo nije dalo koliko god da je glava željela. Europsko prvenstvo u Berlinu ostavilo je traga, a i duga sezona', izjavila je Perković nakon finala Dijamantne lige u Bruxellesu za HRT. Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda.

  • +9
Sandra Perković Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ona je ove godine pobijedila na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, no svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

'Doista je ovaj sistem Dijamantne lige nepravedan, ali takva su pravila, to je sport. Od nijednog svog poraza nisam se vratila gora, uvijek sam se vraćala bolja, mislim da sam naviknula sebe i sve oko sebe samo na pobjede, daleke hice i velike rezultate, ali i ja sam čovjek od krvi i mesa, i ja svaki dan prolazim uspone i padove i samo moj tim i ja znamo kako je meni bilo zadnjih sedam dana. Meni je najbitnije da sam ja uspjela doći u Bruxelles na Dijamantnu ligu, koliko god zdravstveno nisam stabilna, pokušala sam se boriti za taj sedmi trofej, koji je nažalost iskliznuo iz ruku. Ali, moram reći da ja nisam danas izgubila na nekim velikim daljinama. Ja sam danas izgubila samo od sebe, jer je 65 metara bilo dovoljno za osvajanje trofeja. Imala sam to danas u rukama, ali jednostavno nisam mogla to do kraja izvesti', iskreno je priznala najbolja hrvatska sportašica.

'Ova godina još nije gotova, očekuje me Kontinentalni kup i Hanžek i bacanje pred domaćom publikom. Ne možeš letjeti visoko, a da ne padneš, jer tek onda možeš dobiti zamah da odeš tamo gdje ti je mjesto. Ovo je malo šok i hladan tuš, a opet i velika motivacija za ono što dolazi', zaključila je.