SPEKTAKL UZ SAVU

Sandra o velikom cilju, Edis o izgubljenom zlatu

08.09.2015 u 10:09

Bionic
Reading

Sandra Perković je u Pekingu nastavila niz osvajanja medalja s najvećih natjecanja, a u Zagrebu se večeras na Hanžekovićevom memorijalu planira vratiti pobjedničkim navikama

Sandra je u Zagrebu ovih dana kao 'jo jo'. Svatko nešto treba, želi joj reći toplu riječ, slikati se ili joj samo stisnuti ruku. Domaći miting je pred vratima i šampionka se naoružala strpljenjem. 'Leti okolo' i čeka trenutak kada će stati u bacački krug i zaboraviti sve.

'Srebro iz Pekinga? Nisam ljuta, samo malo razočarana jer znam koliko sam mogla. Ali, obzirom da sam ga uzela u zadnjoj seriji vrijedi mi više. Smetao me tamo sklizak krug i zato se samo nadam da će večeras u Zagrebu biti dobar, suh. U Pekingu sam bila na vrhuncu forme, ali ako se sve poklopi – još uvijek osjećam da mogu baciti 70 metara. Publika će me nositi, želim taj rekord mitinga, a 70 bi bio šlag na tortu ,' kaže Sandra uoči večerašnjeg Hanžeka (na stadionu uz Savu) na koji je ulaz besplatan.

Večer ranije u društrvu trenera Elkasevića gledala je sjajno natjecanje u bacanju kugle. Memorijal Ivana Ivančića, trenera koji ih je oboje vodio na svjetski vrh. Konrad Bukowiecki srušio je svjetski juniorski rekord, a taj je status kao dječak imao i Elkasević.

'Uf, davno je to bilo, a i moj svjetski rekord je bio s lakšom kuglom. Dobar je dečko, mogao bi biti jako velik. Što se Sandre tiče poslije Zagreba nam u sezoni ostaje još finale u Bruxellesu. Onda idu terapije... Kod doktora da se izoštrimo za olimpijsku sezonu i na neku dobru feštu da 'izliječimo' glavu nakon mjeseci napornog rada,' kaže nasmijani Edis i objašnjava zašto misli da je baš loš krug odnio Sandri svjetsko zlato.


'Slažem se, njoj kao i drugima. Ali Sandra je tehničarka i njoj su ti loši uvjeti, greška Kineza, odnijeli najviše. Proklizavala je noga i 'skratila' ju je jako. Nema veze, i srebro je odlično, okrećemo novu stranicu i pripremamo se za nove velike stvari,' završava Edis Elkasević.

Glavni program na Hanžeku večeras počinje u 18.30 sati, a uskoro će krenuti i nastup Sandre, Ane Šimić, Andree Ivančević… Mahnut će i neponovljiva Blanka koja je upravo ovdje letjela preko 208 cm, trčat će Powell… Na vrlo maloj udaljenosti (praktično preko puta Rijeke) večeras publika u Zagrebu može vidjeti Hanžek i dvoboj s Makedonijom (21) na Eurobasketu, a satnica omogućuje da se uživo vidi i jedno i drugo. Rijetko lijepa sportska večer u metropoli.

Sandra na Hanžeku uvijek je posebna atrakcija. Čak i po kiši, a danas je najavljeno suho