NHL DOIGRAVANJE

San Jose ipak spriječio potpuni preokret

13.05.2011 u 09:33

Bionic
Reading

U sedmom susretu polufinala doigravanja Zapadne konferencije NHL lige San Jose Sharksi su u svom HP Pavilionu pobijedili Detroit Red Winngse 3:2 i ukupnim rezultatom 4:3 u pobjedama izborili konferencijsko finale u kojem ih očekuju Vancouver Canucksi.

Hokejaši Detroita bili su na pragu podviga, međutim ipak nisu postali tek četvrta momčad u povijesti lige koja je uspjela nadoknaditi 0:3 u pobjedama. U odlučujućem, sedmom susretu San Jose je za nijansu bio bolji i na koncu zasluženo ide dalje. Zanimljivo, San Jose je i prošle godine u ovoj rundi natjecanja izbacio Detroit.

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i u prvoj trećini je stigao do vodstva 2:0 golovima Devina Setoguchia (12:20) i Logana Couturea (19:01). Detroit je sredinom druge dionice smanjio golom Henrika Zetterberga, no Patrick Marleau je u 52. minuti vratio na plus dva. Minust kasnije Pavel Datsyuk vraća goste u život, no u preostalih šest minuta Detroit nije uspio zabiti gol koji bi ga odveo do produžetka. San Jose je spašavao sjajni Finac Antti Niemi sakupivši 38 obrana.

'Bila je ovo nevjerojatna serija, dostojna velikog finala. Detroit se sjajno borio, dečki se nisu željeli predati i želim im čestitati na poštenoj borbi', kazao je jedan od najboljih igrača Sharksa Patrick Marleau.

U suparničkim redovima ključnim igračem utakmice proglasili su Niemia.

'Uništio nas je. Niemi je branio sjajno, nažalost nismo iskoristili prilike koje smo imali', kazao je trener Red Winsa Mike Babcock.

Sharkse u konferencijskom finalu očekuje vodeća momčad prvog dijela sezone Vancouver. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju u Vancouveru. U finalu Istočne konferencije sastaju se Boston Bruins i Tampa Bay Lightning.