AUSTRIJSKI MEDIJI

'San Graza umro je u Zagrebu'

05.03.2010 u 08:55

Bionic
Reading

Austrijski mediji i tamošnji ljubitelji hokeja šokirani su i razočarani time što se Graz već u četvrtfinalu oprostio od natjecanja. Pišu o sjajnoj atmosferi u Zagrebu i novoj lošoj igri svoje momčadi

Nevjerica u Austriji - debitant u EBEL ligi je sa 4:2 u pobjedama izbacio Graz, najbolju momčad u regularnom dijelu. Ispadanje je to koje se tamo neće tako lako zaboraviti.

Kleine Zeitung piše da je u dvorani koja ima sedam tisuća mjesta bilo do 8,5 tisuća navijača koji su ispunili svaki slobodni prostor. U tekstu stoji da je utakmica igrana pred vatrenim obožavateljima Medveščaka, a da je Graz opet poklonio pobjedu svojem domaćinu. Novinar piše da je san Graza umro u Zagrebu.

Kurier u kratkom tekstu navodi da je novi član lige pred 6500 gledatelja u dvorani napravio senzaciju i umirovio prvaka regularnog dijela, što je izazvalo euforiju publike.

Neue Kronen Zeitung navodi da Graz nije izdržao pritisak i da je razbijen u Zagrebu. Njegov novinar napominje da je austrijska momčad u play off seriji startala s dvije pobjede, ali da su stigla četiri gorka poraza u nizu.