Kladite se pametno

San Francisco i Detroit započinju veliko finale

24.10.2012 u 19:10

Bionic
Reading

Došao je i taj dan, nakon duge sezone došlo je vrijeme za početak world seriesa gdje će se sastati Detroit i San Francisco. Ovo finale će zasigurno ponuditi nešto posebno jer obje ekipe su napravile nevjerojatne stvari da bi došle do finala

San Francisco je napravio nevjerojatne preokrete. U prvoj seriji su gubili 2:0 od Cincinnatija, da bi u sljedeće tri utakmice pobijedili sve tri i ušli u polufinale. Od St. Louisa su u tom polufinalnom ogledu gubili sa 3:1 u seriji i uspjeli su se vratiti i pobijediti sa 4:3, to je zbilja bilo impresivno.

'U takvim nevjerojatnim trenucima moraš uživati i kada ostvariš svoj cilj onda to moraš i proslaviti, no sada moramo ohladiti glave i okrenuti se onome što smo najviše željeli, a to je world series', menadžer Giantsa Bruce Bochy zna kako se ponašati u ovakvim situacijama.

Detroit je imao velikih problema u četvrtfinalu s Oaklandom no uspjeli su izvući 3:2 u seriji i plasirati se u polufinale gdje su ih čekali Yankeesi. Detroit u toj seriji nije bio postavljen kao favorit i govorilo se o tijesnoj seriji, no oni su ih pomeli sa 4:0 i pokazali koliko su moćni ove sezone.
'Mislim da nitko nikada neće shvatiti koliko je teško doći do finala. Kada uđeš u sezonu boriš se s još 29 ekipa, a sada si tu među dvije najbolje i to je zbilja fenomenalno. To je jako teško postići, mi smo uspjeli i sada idemo do kraja', rekao je menadžer Tigersa Jim Leyland

Domaćini iz Kalifornije će danas na mound poslati iskusnog Berrya Zita kojem cijela ekipa Giantsa može zahvaliti na tome što ih je doveo na 3:2 u seriji protiv St. Louisa i dao im šansu za prolazak u finale. Zito je u tom startu bio strahovito dobar i nije dopustio niti jedan run kroz sedam sjajnih inninga.

Prognoza

San Francisco – Detroit, tip: Pobjeda Detroita ili San Francisco manje od 3,5 poena
Odavno je svima jasno kakav je bacač Justin Verlander, no on to dokazuje iz starta u start i zbilja je impresivan. U ovim doigravanjima je odradio tri starta i ukupno dopustio samo dva runa, a na moundu je proveo 24,1 inninga, što znači da je njegova ERA za sada na 0,74. Inače, cijela je rotacija bacača Tigersa u ovom doigravanju impresivna, no Verlander se pokazao kao pravi vođa u svakom pogledu.
Giantsima se danas ne piše dobro, teško će oni moći svojim 'small ballom' naštetiti Verlanderu i Detroitu. AT&T park koji je domaći teren San Francisca je jedan od najvećih u ligi, što zasigurno ide u prilog Verlanderu, tako da je to još jedna velika prepreka za Giantse. Još bih dodao kako je za večeras najavljena kiša i hladnih 12 stupnjeva Celzija, što znači da loptica neće letjeti toliko daleko koliko bi letjela da je toplije vrijeme.

'Jednostavno se moramo fokusirati, mjesta pogreškama više nema. Tu smo pred našim navijačima i moramo dati sve od sebe', najavio je Zito današnju utakmicu.
Ovaj ljevoruki starter Giantsa je dobar dio svoje karijere prove u Oaklandu, tako da ima dosta iskustva protiv Detroita, ali i nekoliko puta se susreo sa njima u dresu Giantsa. Ukupno je protiv njih ostvario omjer 8:6 kroz karijeru uz jako dobru 2,91 ERA-u.

Za Detroit će na mound stati as svih asova Justin Verlander koji je trenutno najbolje što Detroit može ponuditi od svoje rotacije i najbolje što se u MLB-u može vidjeti na moundu.Ovaj dešnjak s topom u ruci koji ide i do 160 km/h je u ovim doigravanjima nastupio tri puta do sada.

Dva puta je svladao Oakland i dopustio im tek jedan run, dok je u polufinalu osramotio Yankeese kroz osam odbacanih inninga uz tek jedan dopušten run. Njegov ukupni omjer u ovogodišnjem doigravanju iznosi 3:0 s dva dopuštena runa i 25 strikeouta kroz 24,1 inninga.

'Ovo je bejzbol, tu se može svašta dogoditi, sve je moguće. Moramo biti maksimalno koncentrirani i fokusirani jer igramo s najboljom ekipom iz Nacionalne lige, no oni isto tako moraju znati da imaju posla s najboljom ekipom iz Američke lige', rekao je Justin Verlander na press konferenciji.

On je upisao omjer 7:0 u svojih zadnjih sedam utakmica, apsolutno impresivno, a u zadnje tri je ostvario 0,74 ERA-u. Verlander je okosnica rotacije Tigersa, no ostala ekipa iz rotacije je napravila nevjerojatne stvari u ovom doigravanju te su u svim susretima do sada dopustili tek dva earned runa, što je doista impresivno.
U ekipama nema igrača koji je ozlijeđen ili nespreman, tako da je sve spremno za večerašnji show u Kaliforniji. Nakon Verlandera u sljedeće tri utakmice će na mound za Detroit izlaziti Fister, Sanchez i Scherzer, dok će Giantsi nakon Zita na mound redom poslati Bumgarnera, Vogelsonga i Caina.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.