galsy u nevolji

Samo jednom vozaču prijeti u Formuli 1 otkaz usred sezone: Hoće li to Red Bull napraviti?

11.08.2019 u 17:18

Bionic
Reading

Pierre Gasly najveće je razočaranje prvog dijela sezone u Formuli 1, a sve je više glasina o tome da će izgubiti svoje mjesto u udarnoj momčadi 'bikova' i prije posljednje utrke u Abu Dhabiju...

Francuski 23-godišnji vozač promoviran je u 2019. godini iz Tora Rossa u Red Bull, ali šefovi se tim potezom nisu usrećili.

  • +10
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Već je na zimskim testiranjima razočarao kada je razbio bolid i upropastio priliku za njegovo razvijanje u Barceloni, a onda je samo nastavio očajnim kvalifikacijama u Melbourneu i jednako lošim nastupom u utrci.

Gasly je imao tek jedan svijetli trenutak kada je u Silverstoneu završio ispred Maxa Verstappena kojeg je doduše u šljunčanu klopku poslao Sebastian Vettel, ali to jedno osvojeno četvrto mjesto Francuza nije dovoljno za vozača jedne od najjačih momčadi u Formuli 1.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Nakon što je u Budimpešti ponovo potonuo i završio gotovo cijeli krug iza timskog kolege, ravnatelj 'bikova' počeo je gubiti strpljenje.

'Ne bismo se smjeli utrkivati sa Sauberima i McLarenima. On se mora utrkivati s Mercedesima i Ferrarijima. Problem je što nije u borbi za vrh. To nam posebno šteti u poretku konstruktora,' priznao je Christian Horner.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Iako iz momčadi uvjeravaju kako nemaju namjere mijenjati vozačku postavu do kraja sezone te žele pomoći Francuzu da se trgne, tijekom ljeta sve je više glasina o otkazu Gaslyju pa se čak pojavila i priča o tome kako bi ga mogao zamijeniti Fernando Alonso, dok se i Danil Kvjat čini kao ozbiljan kandidat da mu otme mjesto u kokpitu.

Ne bi bilo prvi put da Red Bull usred sezone mijenja postavu, učinio je to zadnji put s Maxom Verstappenom kad ga je promovirao na štetu Kvjata.

No, problem je što ovaj put nema izvanserijskog talenta kojeg treba gurnuti u prvi plan na štetu posrnulog vozača pa bi Gasly definitivno trebao opstati do kraja 2019. godine. No, zaostaje 118 bodova u ukupnom poretku za Verstappenom i jedini je krivac što je Ferrari ispred Red Bulla u poretku konstruktora. Šanse da ćemo ga i sljedeće sezone gledati za volanom bolida 'bikova' su minimalne...