POBJEDA 2:0

Sammir riješio i problem zvan Club Brugge

04.11.2010 u 21:34

Bionic
Reading

Dva pogotka u mreži belgijskog golmana, a nijedna lopta iza leđa Kelave, epilog je gostovanja Dinama u Belgiji, kod Club Bruggea. Nakon četiri odigrana kola nogometne Europske lige 'modri' imaju super priliku za toliko željeno europsko proljeće

Dinamo je u Belgiju stigao s uvjerenjem da u gostima može stići do pobjede nad Club Bruggeom. Na prethodnoj utakmici na Maksimiru rezultat je bio 0:0 i to je bio očito znak Vahidu Halilhodžiću da izmjenama u sastavu pokuša iznenaditi suparnika. Zato je iz prvih 11 izostavio Rukavinu, Moralesa i Ademija, a njihova uobičajena mjesta u sastavu zauzeli su Bećiraj, Ibanez i Calello.

Nažalost, spomenute promjene ispočetka nisu djelovale dobro, Dinamo je u prvih 45 minuta igrao slabo, s puno dugih lopti koje su redovito uzimali belgijski igrači i bilo je sasvim jasno da takva beskrvna igra neće donijeti 'modrima' ništa dobroga. Štoviše, igrači Bruggea su solidno prijetili, imali nekoliko dobrih situacija za pogodak, a srećom po hrvatskog prvaka promjene rezultata nije bilo.

U nastavku su Zagrepčani malo pojačali ritam i nakon 10-tak minuta igre to se isplatilo. Badelj i Sammir odigrali su minijaturu u 55. minuti za 1:0, a samo četiri minute kasnije Bišćan je pogodio glavom nakon 'slobodnjaka' Sammira. Dinamovi navijači konačno su imali pravog razloga za slavlje!

U posljednjih pola sata domaćini su dobro stisnuli, no bez previše super prilika za smanjenje rezultata. Čak i u trenucima kad je izgledalo da bi Kelava mogao biti u problemima, 'modri' čuvar mreže izvrsnim je paradama spašavao svoju mrežu. Dinamo je tako ostvario izuzetno važnu pobjedu u gostima i sad zaista ovisi samo o 'modrima' hoće li dohvatiti toliko željeno europsko proljeće.

CLUB BRUGGE - DINAMO 0:2

Brugge. Stadion Jan Breydel; 20.000 gledatelja; sudac: Einwaller (Austrija);
Strijelci: 0:1 Sammir (54), 0:2 Bišćan (59)
Club Brugge: De Vlieger - Camozzato (od 73. Šćepović), Hoefkens, Donk, Diaz (od 53. Van der Heyden) - Simaeys, Geraerts, Blondel - Dalmat (od 46. Lestienne), Perišić, Kouemaha
Dinamo: Kelava - Vrsaljko (od 72. Etto), Bišćan, Tonel, Cufre - Chago, Callelo (od 80. Barbarić) - Badelj, Sammir, Ibanez - Beqiraj (od 89. Ademi)