ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Sammir motor protiv bezdušnog Villarreala'

17.09.2010 u 08:08

Bionic
Reading

Dinamo je stigao do jedne od najvećih pobjeda u europskim kupovima. U Maksimiru je Villarreal pao sa 2:0, a trijumfu 'modre' družine dio medijskog prostora posvetili su i španjolski novinari

Iako Villarreal nije Real ni Barcelona, španjolski mediji solidno su popratili poraz španjolskog predstavnika u Zagrebu.

Tako Marca piše da je trener Juan Carlos Garrido već na startu naletio na ozbiljnu momčad. Poslao je na teren izmijenjeni sastav za borbu s velikim Dinamom. Njihov novinar navodi da je domaćin bio siguran u obrani i opasan u napadu, a kada je Villarreal izmjenama pokušao promijeniti sliku na terenu, to se nije dogodilo. Razloge poraza Marca traži što neki pojedinci nisu bili na visini zadatka, kao i da su predaleko stajali od igrača. Španjolski dnevnik ističe jednog igrača, Sammira, za kojeg kaže da je pokazao svoje kvalitete, da je bio motor balkanske momčadi i da ju je odveo do zaslužene pobjede.

AS spominje da je Villarreal pao u lošoj igri, a njihov novinar spominje da je to bio drugi sastav Villarreala u odnosu na zadnju ligašku utakmicu. Taj medij tvrdi da si 'žuta podmornica' više ne smije dozvoliti neozbiljnost u sljedećih pet utakmica. Novinar AS-a navodi da su gosti teško povezivali igru, a da je domaćin rastao nošen publikom. To je, prema njihovim riječima, bilo dovoljno za dva smrtonosna ugriza Rukavine i Sammira.

Španjolski Sport i El Mundo dodaju da je Dinamo bio bolji od bezdušnog Villarreala u utakmici u kojoj se nije proslavio trener Garrido. U tekstu stoji da je Villarreal za hrvatskog prvaka igrao sporo i predvidljivo, dok je Dinamo bio opasan, a novinar najviše spominje Brazilca Sammira kojeg je proglasio igračem utakmice.