naš maratonac

Sam protiv sebe; neuništivi Marcelo Brozović na utakmici s Japanom srušio nevjerojatan rekord koji je držao - Marcelo Brozović!

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.12.2022 15:08
  • Objavljeno 06.12.2022 u 10:40
Bionic
Reading

Hrvatska je nakon drame penala svladala Japan i izborila četvrtfinale SP-a u Katru. U toj su utakmici, koja je trajala 120 minuta plus raspucavanje, padali rekordi, a jedan od njih srušio je neumorni Marcelo Brozović

Krajem rujna Marcelo Brozović se ozlijedio na utakmici Lige nacija protiv Austrije. U tom trenutku nikome, a posebno izborniku Zlatku Daliću, nije bilo svejedno. Brozović je jednostavno nezamjenjiv u našim redovima, a prve su prognoze nakon liječničkih pregleda govorile da ga čeka najmanje mjesec i pol pauze. A SP u Katru je bio pred vratima...

Srećom, Brozović se čudesno oporavio, stigao je pomoći svom Interu u Serie A, ali i spreman se ukazao na okupljanju reprezentacije. Istina, vidjelo se da mu nedostaje utakmica i natjecateljskog ritma, ali Brozo se vratio kad je bilo najvažnije.

Protiv Japana je odigrao svih 120 minuta, a onda i zabio penal u raspucavanju.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

U svemu tome je uspio oboriti i rekord! Da, postavio je Marcelo Brozović novi rekord svjetskih prvenstava po pretrčanim kilometrima u jednoj utakmici!

Protiv Japana Brozo je pretrčao 16,7 kilometara i tako oborio rekord koji je do sada - držao Marcelo Brozović! Postavio ga je u polufinalu SP-a protiv Engleske u Rusiji 2018. godine, kad je pretrčao 'samo' 16,33 kilometra.

Što reći? Svaka čast i naklon do poda našem maratoncu! Zaslužio je!

>> više statistike pogledajte OVDJE

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal