PEH 'MEDVJEDA'

Salzburg nakon penala slavio u Ledenoj

09.09.2012 u 21:30

Bionic
Reading

U drugoj utakmici nove sezone Ebel lige hokejaši na ledu zagrebačkog Medveščaka pred svojim su navijačima poraženi od Salzburga nakon izvođenja penala 2:1

Na zagrebačkoj premijeri nove sezone Ebel lige 'medvjedi' su u derbiju izgubili od austrijskog Salzburga pogotkom Andreasa Kristlera u četvrtoj seriji raspucavanja penala.

Bila je to slaba utakmica, obje momčadi djelovale su umorno i dekoncentrirano, pogotovo u posljednjoj trećini. U pojedinim trenucima bilo je i komično gledati vrhunske hokejaše koji promašuju pakove ili ne mogu dohvatiti itekako dohvatljiva i dobra dodavanja. No tek je početak sezone, noge su teško od napornih priprema i sa svakom utakmicom to će izgledati sve bolje.

Oba zgoditka u regularnom tijeku utakmice postignuta su u drugoj trećini. Medveščak je poveo u 34. minuti susreta kada je na dodavanje Nathana Perkovicha pucao Alan Letang, a na pravom se mjestu našao Tomislav Zanoški i razveselio punu Ledenu dvoranu Doma sportova. No, 21 sekundu prije kraja druge dionice gosti su iskoristili igrača više i preko Matthiasa Trattniga poravnali na 1:1.

U prve tri serije raspucavanja nije bilo golova, a onda je u 4. seriji zabio Kristler, a Adam Miller nije uspio izboriti nastavak izvođenja penala.

Tako je Medveščak nakon slavlja u Mađarskoj upisao bod protiv Salzburga, dok se austrijski sastav iskupio za domaći poraz od Znojma u prvom kolu.