RIBKA PAO NA TESTU

Šahtarov golman zbog dopinga suspendiran dvije godine

30.01.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Nogometni vratar Šahtara iz Donjecka Oleksandr Ribka (24) suspendiran je s dvije godine zabrane nastupa od Europske nogometne federacije (UEFA) zbog pozitivnog nalaza na diuretik

Pao je Ribka na dopinškom testu nakon prvenstvene utakmice protiv Karpatija 27. studenog prošle godine. Nekoliko dana poslije spomenutog dvoboja predstavnici krovnog tijela europskog nogometa neočekivano su posjetili Šahtarov trening-kamp i testirali određene igrače.

Pritom je Ribka pao na testu na zabranjeni diuretik, a koji je prethodno uzeo da bi izgubio na tjelesnoj težini bez prethodne konzultacije s klupskim liječnikom.

Ribka, koji je ostvario reprezentativni debi za Ukrajinu u prijateljskom susretu protiv Estonije prošle godine, bio je u konkurenciji za Euro koji će njegova zemlja ove godine ugostiti zajedno s Poljskom.

'Sa Šahtarovog stajališta to je iznimno gruba kazna koja ne odražava težinu nogometaševog prekršaja. Sukladno tomu, Šahtar će se žaliti UEFA-inim organima', stoji u priopćenju kluba iz Donjecka.