čekaju protivnike

Šahtar i FC Kopenhagen izborili četvrtfinale Europske lige; hrvatski nogometaši Brekalo i Pongračić doživjeli šok u svega nekoliko minuta

05.08.2020 u 21:32

Bionic
Reading

Nogometaši Šahtara iz Donjecka i FC Kopenhagena plasirali su se u četvrtfinale Europske lige nakon što su u uzvratnim susretima osmine finala kao domaćini sa po 3:0 nadigrali Wolfsburg, odnosno Istanbul Bašakšehir

Šahtar je u uzvrat koji je igran na Olimpijskom stadionu u Kijevu donio prednost od 2:1 ostvarenu u prvoj utakmici igranoj početkom ožujka u Wolfsburgu, a prolazak među posljednjih osam osigurao je s tri gola u samoj završnici utakmice.

Sve do 89. minute bilo je 0:0, a onda je Junior Moraes postigao prvi gol, da bi u sudačkoj nadoknadi igrači ukrajinskog prvaka potpuno dotukli demoraliziranog protivnika. Na 2:0 povisio je Solomon u prvoj minuti nadoknade, a konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Junior Moraes u trećoj minuti dodanog vremena.

Marin Pongračić igrao je čitav susret za Wolfsburg, dok je Josip Brekalo na terenu bio do 75. minute.

Šahtar će u četvrtfinalu 11. kolovoza u Gelsenkirchenu igrati protiv pobjednika susreta Basel - Eintracht Frankfurt u kojemu nakon prve utakmice švicarski sastav ima prednost od 3:0.

Mnogo zanimljivije bilo je u Kopenhagenu gdje je domaćin hvatao i dohvatio 0:1 zaostatak iz prvog dvoboja iz Istanbula. Kopenhagen je poveo već u 4. minuti golom Winda, a isti je igrač iskoristio i kazneni udarac u 53. minuti za 2:0. prolazak danskog sastava potvrdio je Falk golom za 3:0 u 62. minuti.

Robert Mudražija igrao je za Kopenhagen do 53. minute, dok je Karlo Bartolec ušao u igru za domae u 84. minuti.

FC Kopenhagen će u četvrtfinalu 10. kolovoza igrati protiv Manchester Uniteda ili LASK-a, a uoči uzvrata United ima veliku prednost od 5:0 iz prvog dvoboja.

Europska liga

Završnica

Šahtjor Donetsk-Wolfsburg3:0
Kopenhagen FC-Basaksehir3:0
Inter Milano-Getafe21:00
Manchester United-LASK Linz21:00