BURNA PRESICA

Sagadin Perasoviću: Nemoj me vrijeđati!

02.06.2009 u 20:51

Bionic
Reading

Utakmica između Cibone i Zadra u Draženovom domu imala je svoj nastavak i nakon sučevog zvižduka. Naime, na konferenciji za novinare došlo je do verbalnog sukoba dvojice trenera. Razlog? Sagadin tvrdi da su Cibonu do pobjede pogurali i suci, dok je Perasović odgovorio da se 'samo neobjektivni mogu gledati ovoj pobjedi u zube', što je iznerviralo trenera gostiju koji se obrušio na svog mlađeg kolegu sasuvši mu u lice: 'Nemoj me vrijeđati'

Okupljeni novinari nakon glatke i uvjerljive pobjede Cibone nad Zadrom dočekali su konferenciju za novinare koja je krenula uvodnom riječju trenera Zmage Sagadina koji se obrušio na suce.

'Utakmica je više manje bila riješena u prvom poluvremenu kada nismo dobro funkcionirali. Cibona je bolja momčad, odlično je vođena, skuplja je momčad od nas, ali im pomoć sa strane nije trebala. Suđenje nije bilo korektno, oni su ispucali 17-18 slobodnih bacanja, a mi tek 4-6.
U prvom poluvremenu su se događale situacije koje se nisu smjele događati. Ne treba Ciboni pomoć sudaca. Ovo je Prvenstvo Hrvatske i nadam se da suci neće ovako gurati Cibonu. Suđenje mora biti objektivno. Cibona nije pobijedila zahvaljujući sucima, ali njoj to ne treba', kazao je Sagadin.

Nakon slovenskog stručnjaka na klupi Zadra, riječ je dobio strateg Cibone Velimir Perasović koji je reternirao svom kolegi.

'Kad vodiš 25 poena razlike, onda priče o suđenju ne drže vodu. U Zadru su se navikli na domaćinski način suđenja. Samo neobjektivna osoba može gledati ovoj pobjedi u zube. Mi smo u izvanrednoj poziciji i optimist sam glede serije', rekao je Perasović.

Na pitanje, gdje su suci pogriješili Sagadin je kazao da su svirali previše prekršaja nad igračima Zadra, a on ih ne uči da tuku protivnike.

'Sagadin ne uči igraće da tuku druge. Kad bi to neki igrač napravio odmah bi ga izbacio. Suci nisu imali isti kriterij kod dosuđivanja faulova', kazao je Sagadin na što je reagirao Perasović, ali mu je strateg Zadra odbrusio.

'Nemoj me vrijeđati', kazao je vidno uzrujan Sagadin.

Ipak, presica je završila bez daljnje prepirke i s riječima Perasovića:

'S obzirom na fizičko stanje momčadi mi smo napravili čudo'.