JASNA PORUKA

Safin: Ako Agassija peče savjest, neka vrati novac i naslove

10.11.2009 u 13:46

Bionic
Reading

Ruski tenisač Marat Safin ima trenutačan lijek za Andrea Agassija kojeg grize savjest nakon priznanja da je uzimao drogu

Safin je predložio Agassiju da vrati novac koji je dobio osvajajući turnire, ali i da 'preda' sve naslove koje je osvojio tijekom svoje duge i slavne karijere ako je ozbiljan u namjeri da 'opere' svoje ime.

'Osjeća se krivim? Pa neka vrati naslove, novac, grand slamove!', izjavio je Safin za francuski sportski list 'L'Equipe' te dodao:

'Ako ga je sada obuzeo fair play, treba ići do kraja. Znate, ATP ima bankovni račun i on može vratiti sav osvojeni novac ako želi.'

Safinu, koji trenutačno igra svoj zadnji turnir u Parizu, nisu bili jasni Agassijevi motivi da otkriva istinu o uzimanju droge u autobiografiji.

'Ja neću napisati autobiografiju. Meni ne treba novac. Pravo je pitanje: zašto je on to učinio?', pitao se Safin.

'Što je učinjeno, učinjeno je. On se nada da će prodati još knjiga. Ali sasvim je glup!'

'Ne branim ATP, ali to što je on rekao stavlja ATP u lošu poziciju. ATP mu je dopustio da osvoji toliko turnira, da zaradi toliko novaca. Oni su čuvali njegovu tajnu, pa zašto je tako surov prema njima? Postoje situacije u kojima čovjek treba biti sposoban šutjeti', kazao je Safin.