hrvatski igrač već se izjasnio

Sad je napokon jasno što predsjednik Barcelone misli o Ivanu Rakitiću

30.01.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu namjerava na kraju sezone razgovarati s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Rakitićem oko produženja njegovog ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine.

'Ivanu želim čestitati. Puno sezona igra na maksimalnoj razini. On je jako važan ekipi. Još uvijek je mlad, te je pred njim još dug put. Bit će na kraju sezone vremena za razgovore o povećanju plaće, obnovi ugovora i o svemu što bude potrebno. Klub sada ima prihode kakve ima pa s njima moramo upravljati', rekao je Bartomeu u srijedu u intervjuu za novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sezona završava u lipnju.

Rakitić je u kolovozu, nakon što se vratio sa Svjetskog prvenstva na kojem je osvojio srebrnu medalju s Hrvatskom, zatražio povećanje plaće i obnovu ugovora. Bartomeu je tada rekao da mu ne može povećati plaću ove sezone zbog ograničenog i planiranog proračuna no da će razgovarati uoči iduće sezone.

Prošli tjedan je Barcelona kupila iz Ajaxa 21-godišnjeg veznog igrača Frenkija de Jonga pa ga do ljeta ostavila na posudbi u Ajaxu. Španjolski mediji su nagađali da bi 30-godišnji Rakitić mogao izgubiti mjesto na sredini terena pa na ljeto napustiti klub. Novine Sport, također sa sjedištem u Barceloni, navele su da je zainteresiran Chelsea.

Rakitić je poručio kako želi ostati još puno godina  u Barceloni, da se nada produženju ugovora i da želi i dalje igrati u njenoj udranoj postavi. Od kada je došao u klub u ljeto 2014. stalni je član prve postave a nakon što je 2017. na klupu sjeo trener Ernesto Valverde najkorišteniji je igrač Barcelone.

Ove sezone je već sudjelovao u 30 utakmica tijekom kojih je zabio tri gola i upisao šest asistencija

'Rakitić nam je važan i ključan igrač. To je dokazao svih ovih godina. Želim ga i iduće sezone ovdje, u to nema nikakve sumnje', rekao je u utorak Valverde.

Valverde, kojem ugovor istječe za šest mjeseci, te lijevi bek Jordi Alba kojem ugovor istječe 2020. također očekuju produženje ugovora.

'Valvrde će nam biti terner i iduće sezone, ima ugovor te bi se moralo dogoditi nešto jako čudno da ne nastavi biti naš trener. Zadovoljni smo njime, njegovim radom i načinom kako shvaća nogomet. U svojoj prvoj godini je bio osvojio prvenstvo i kup te nastavljamo pobjeđivati. Želimo da ostane trener', rekao je Bartomeu.

Barcelona je nanizala osam prvenstvenih pobjeda zaredom pa je vodeća momčad s pet bodova više od drugoplasiranog Atlético Madrida. U srijedu igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala kupa protiv Seville nakon poraza od 0-2 u gostima a idući mjesec će igrati u osmini finala Lige prvaka protiv Lyona.

Bartomeu je najavio i obnovu ugovora s 29-godišnjim Albom koji je u klubu od 2012. godine.

'Rekao sam mu i osobno da želim da ovdje ostane idućih pet sezona. Važan nam je i želim da nam donese još puno radosti. No moramo pronaći ravnotežu između financijskih ponuda i onoga što klub ima i treba. Vjerujem da će ostati ovdje jer kada dvije strane imaju zajednički interes, uvijek sve završi uz obostrano razumijevanje', rekao je Bartomeu.

O dolasku de De Jonga iduće ljeto izjavio je:

'Drago mi je da je prihvatio ovaj izazov jer Ajax i Barcelona imaju istu filozofiju. U Barceloni nije lako igrati no pripremamo projekt za sadašnjost i budućnost. Bitno je da i u budućnosti imamo konkurentnu ekipu, baš kao što ju imamo danas'.