SP U KOŠARCI, U-19

SAD zaustavio mlade košarkaše u polufinalu

11.07.2009 u 12:30

Bionic
Reading

Mlada hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva U-19 na Novom Zelandu. U polufinalu su igrači izbornika Borisa Kurtovića poraženi od SAD-a 81:77 te će tako za brončanu medalju igrati protiv Australije

Hrvatska mlada košarkaška reprezentacija doživjela je i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ovog puta su u polufinalu poraženi od jakog SAD-a 81:77. Iako su igrači izbornika Kurtovića držali egal s Amerikancima praktički cijelu utakmicu, u posljednjoj  četvrtini suparnici su uspjeli slomiti otpor hrvatskih košarkaša i doći do pobjede.

Najbolju partiju pružili su hrvatski košarkaši u trećoj četvrtini koju su dobili 26:11, no u posljednjoj četvrtini ruka ih nije slušala.

Najefikasniji u našim redovima bili su Delaš sa 17 poena, Prostran sa 15 poena, sedam skokova i sedam asistencija, Butorac sa 15 poena te Zubčić sa 15 poena i osam skokova. Kod SAD-a najraspoloženiji je bio Hayward sa 15 poena i osam skokova.

Tako će hrvatski mladi košarkaši igrati za brončanu medalju protiv Australije, s kojom su se susreli u skupini i tad su bili poraženi.