KEK IMA RECEPT ZA BIJELE

Sad kad ima priliku pobjeći Dinamu Hajduk mora baš na Rijeku!

01.11.2015 u 11:00

Bionic
Reading

U velikom derbiju 15. kola MAXtv Prve lige (Arenasport3, 17h) vodeći Hajduk i drugoplasirana Rijeka odlučuju tko će ostati sam na vrhu, nakon kiksa Dinama protiv Splita u petak. U Splitu vlada euforija, no Kekova momčad najgori je mogući protivnik...

Dugo u Splitu nije vladala ovakva nogometna euforija, ako isključimo neke europske avanture mlade momčadi Hajduka. Zahvaljujući velikoj seriji pozitivnih rezultata temeljenoj na granitnoj obrani (jedan gol u zadnjih 9 utakmica), domaćin je zasjeo na čelo ljestvice. S obzirom na poraz Dinama u petak, danas bi trobodom otišli na četiri boda više od Rijeke i pet od Dinama, uspjeh kojem se nitko uoči prvenstva nije nadao.

Dobru atmosferu su zadržali i tijekom tjedna pobjedom u Kupu protiv niželigaša Lekenika. Iako su primili gol na startu utakmice, do kraja su to lako okrenuli.

Ove nedjelje slijedi utakmica protiv Rijeke koja se posljednjih sezona profilirala u velikoj rivala i teškog suparnika. Naime, goste nisu pobijedili u posljednjih 12 međusobnih susreta. Protiv nikoga Hajduk nema tako loš međusobni skor...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Sigurno je da nas čeka neizvjesna borba, neće biti brzo rješenja, trebati će svih devedeset minuta strpljivo raditi i čekati pravu priliku. U dobrom raspoloženju dočekujemo ovaj derbi sa željom da ostanemo vodeći. Pogledali smo njihovu utakmicu s Dinamom koji je u početku bio bolji, ali se rijeka digla i to nam je dobro upozorenje. Navijači će nam sigurno dati potreban impuls, biti naš dodatni igrač na terenu. Lako bi se moglo dogoditi da utakmica bude riješena s jednim individualnim potezom,' najavio je susret ponajbolji igrač domaćih Mijo Caktaš.

Bilo je još puno izjava struke i igrača, međutim u pravilu je riječ o floskulama koje čitamo/slušamo uoči svake ovakve utakmice.

Previše tajni ionako nema. Hajduk je i dalje bez napadača Ohandze, dok se u kadar vraća desni bek Velazquez koji je iznimno važan u defanzivi domaćeg kadra. Burić će opet postaviti Vlašića u vrh napada s obzirom da se mladi ofenzivac dobro snašao u toj ulozi.

Riječani su u prošlom kolu prekinuli niz Dinama bez poraza. Nije bilo lako, dapače bili su podređeni u ranijoj fazi utakmice. Nakon gluposti zagrebačkog stopera Taravela koji je zaradio isključenje, Kekova momčad je preuzela inicijativu i u sudačkoj nadoknadi kreirala potpuni preokret rezultata. Tijekom tjedna su i oni odradili obveze u Kupu i bez problema u susjedstvu pobijedili Opatiju.

'Hajduk je prvom mjestu i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. No, i mi smo dobri,' poručio je Kek.

Njemu u slaganju momčadi nedostaju dva potencijalna prvotimca, veznjaci Maleš i Jugović. Prvi je suspendiran, dok se drugi ozlijedio protiv Opatije.

Izostanak Maleša će ipak dovesti do nekih promjena u sustavu igre.

'Imam dvije tri kombinacije u glavi. Ne ovisi toliko o njihovom specifičnom načinu igranja koliko o karakteru naših igrača na raspolaganju,' dodao je Kek.

Prvi međusobni susret je završio bez pogodaka, no bitno ga je usmjerilo rano isključenje Moisesa. Hajduk je tada preuzeo inicijativu no nije bio konkretan. Nakon što isključen i Hajdukov Velazquez, Rijeka je u zadnjih 20-ak minuta bila bolji suparnik.