ODLAZAK U ŠVEDSKU

Sabolič ipak iz Medveščaka odlazi u Södertälje

13.06.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Robert Sabolič nedavno je potpisao jednogodišnji ugovor s Medveščakom, no u Zagrebu ipak neće igrati iduće sezone. Poziv iz Švedske se ne odbija, a ni uprava zagrebačkog kluba nije radila probleme

Slovenski reprezentativac, dojučerašnji igrač Jesenica, koji je prije otprilike mjesec dana potpisao jednogodišnji ugovor s Medveščakom, ipak neće igrati u Zagrebu. Unatoč važećem ugovoru, zagrebački klub dopustio je Robertu Saboliču odlazak u Švedsku, pa će tako mladi Slovenac, umjesto dresa 'medvjeda', iduće sezone nositi onaj Södertälja, 11. plasirane momčadi prošlogodišnjeg elitnog švedskog natjecanja.

'Nažalost, Saboličeva karijera u Medveščaku bila je vrlo kratkog vijeka. Igrač je zatražio neodgodiv odlazak iz Kluba, a slijedom ugovora koji Klub ima s igračima igrač ima pravo na napuštanje Kluba uz određene obaveze prema Klubu iz kojeg odlazi', komentirao je glasnogovornik 'medvjeda' Ranko Vučinić odlazak Saboliča iz kluba te dodao:

'Dolasci i odlasci igrača poput ovoga sa Saboličem sasvim su uobičajena pojava u profesionalnom sportu. Nažalost, želja za odlaskom igrača i promjenom kluba očito su ovoga puta bili jači od želje za igranjem pred zagrebačkom publikom i osjećaja pripadanja neviđenoj sportskoj atmosferi i navijačkim emocijama kakvu Medvjedi i njihova publika u Zagrebu zasigurno imaju.'

Koliku će odštetu dobiti Medveščak zbog odlaska Saboliča u Švedsku, zasad nije poznato.

Södertälje SK prošle je sezone zauzeo predzadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici, skupivši 71 bod, 25 manje od prvoplasiranog HV 71, a od iduće u momčadi će imati dva mlada i perspektivna Jeseničana; uz Saboliča, tu će biti i Žiga Jeglič te Blaž Gregorc koji je iz HK Triglav u Švedsku stigao još 2008. godine. Sabolič je u prošloj Ebel sezoni bio drugi igrač 'željezara' po učinku (33 pogotka i 33 asista), dok je Jeglič bio treći (14 golova, 40 asista). Od njih je bolji bio samo Rok Tičar, šesti po učinku u cijelom Ebelu, sa 24 gola i 44 asistencije.

Robert Sabolič vs. Rusija na Svjetskom prvenstvu 2011. u Slovačkoj