dolazi ih 1200

Mađarski specijalci u pripravnosti: Bad Blue Boysi pred vratima Groupama Arene

13.08.2019 u 16:21

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama uzvratna je utakmica 3. pretkola Lige prvaka, a suparnik 'modrima' u Budimpešti je domaći Ferencvaroš (MAXtv, Arenasport 1, 20 sati). Rezulat 1:1 iz prve utakmice daje laganu prednost domaćinima, no trener Bjelica i igrači uvjereni su da Dinamo može izaći kao ukupni pobjednik te izboriti play-off

Optimizma među Dinamovim igračima, ali i navijačima, ne nedostaje.

Mađarska policija, prema dojavi s terena, već od hrvatsko-mađarske grancie budno pazi na Dinamove navijače.

U najavi prije puta, trener Bjelica dodao je kako su nedostaci iz prve utakmice uočeni te da će u uzvratu sve biti puno bolje.

'Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo, ekipa se dobro pripremila u ovih nekoliko dana. Dečki su bili jako koncentrirani na rad, fokusirani na treninge. Znaju svi da u prvoj utakmici nismo dali svoj maksimum, i vjerujem da će u utorak, u uzvratu, sve biti puno bolje'.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.

Istog razmišljanja je i bivši igrač 'modrih', Ardian Kozniku, koji je sudjelovao u velikom uspjehu maksimirskog kluba, odnosno tadašnje Croatije, kada je u Mađarskoj slavila 2:0 protiv MTK i izborila ulazak u Ligu prvaka.

'Kad bi gledali povijest, mislim da je psihološka prednost, bez obzira na zagrebačkih 1:1, na strani Dinama. Puno se toga u međuvremenu promijenilo i u MTK-u i u Ferencvarošu. Međutim, Dinamo ima tradiciju na svojoj strani, odličnog trenera, ali i igrače, poput Ademija i Olma, koji mogu biti ključni i prevaga u ovom dvoboju. Naravno, rezultat je blaga prednost Ferencvaroša, ali vjerujte mi da oni sada neće znati što s rezultatom. Čuvati tu prednost, napadati... Dinamo pak ima jasnu viziju i zna da mora ići na pobjedu. A vidjeli smo i prošle godine, da Bjelica zna kako voditi momčad te da neće srljati'.

Optimistični su i Dinamovi navijači, kojih se u Budimpešti očekuje oko 1200.

Bit će ih koja stotina manje nego Green Monstersa, odnosno navijača Ferencvaroša, koji su prošlog utorka zauzeli veći dio južne tribine maksimirskog stadiona.

  • +23
Navijači Ferencvarosa u Zgarebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Iako na glasu kao opasni, u Zagrebu su se mađarski navijači ponašali maksimalno sportski i korektno, jer navodno je dogovoreno između dviju navijačkih skupina da incidenata ne bude. Nadajmo se da je isti scenarij moguć i ovog utorka u Budimpešti, te da ćemo s Groupama Arene samo čuti glasno navijanje jednih i drugih.

Zasad informacija o dolasku Bad Blue Boysa u Budimpeštu nema, ali pohvalio se na društvenim mrežama hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač turskog Anadolu Efesa, Kruno Simon, inače deklarirani navijač 'modrih', fotografijom uz manju skupini Dinamovih navijača.

Inače, iz GNK Dinama dali su detaljne upute za sve svoje navijače, koji će ovog utorka doći u Budimpeštu, a prenosimo ih u cjelosti.

Navijači GNK Dinamo koji su kupili ulaznice za gostujući sektor (SEKTOR E) stadiona u Budimpešti obavezni su prije utakmice doći u fan zonu za navijače Dinama u blizini stadiona gdje je predviđena točka okupljanja.

U fan zoni je predviđen parking za vozila kojim navijači Dinama dolaze na utakmicu (adresa: Remíz út - Fék utca, District IX, Budapest)

Kod ulaska u FAN ZONU za navijače Dinama obavezno je predočenje važeće ulaznice za utakmicu Ferencvarosi – Dinamo, kupljene putem službene procedure i službene prodaje na Ticket pointu u Zagrebu

Redarska služba provjeravat će istovjetnost osobnih podataka na ulaznici s osobnim dokumentom svakog navijača

OKUPLJANJE U FAN ZONI OBAVEZNO od 17:30 do 18:30h

Navijači Dinama bit će u pratnji mađarske policije prepraćeni iz FAN ZONE na gostujući sektor stadiona od 18:30 sati

Navijači koji ne dođu na dogovorenu točku okupljanja – u fan zonu, neće moći ući na gostujući sektor stadiona Groupama Arena

DOZVOLJENI PREDMETI/PONAŠANJE:

Megafon i bubnjevi

Zastave i transparenti: bez rasističkih, diskriminatornih i političkih poruka

Navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja

Navijači GNK Dinamo koji su u Zagrebu putem službene prodaje kupili ulaznice za gostujući sektor stadiona Groupama Arena obvezni su:

- doći u FAN ZONU predviđenu za navijače Dinama u utorak 13.9.2019. od 17:30 do 18:30h

- proći kontrolu ulaznice na službenom ulazu, uz predočenje odgovarajuće važeće ulaznice za utakmicu i potvrde istovjetnosti podataka na ulaznici s osobnim podacima svake osobe (od strane redara i policije)

Navijači GNK Dinamo ne smiju biti pod utjecajem alkohola, droga ili drugih opojnih sredstava. Nije dozvoljeno unošenje alkohola, droga i drugih predmeta koji mogu ugroziti sigurnost sudionika nogometne utakmice. U fan zonu nije dopušteno unositi torbe i ruksake.

Zabranjeni predmeti:

- oštri predmeti, vatreno oružje, boce, hrana, kišobran, kovanice, upaljači, remeni s velikom metalnom kopčom i bilo koji drugi predmet koji može biti bačen u teren ili kojim je moguće nanijeti ozljedu

Kod navijačkih obilježja nije dopušteno unošenje bilo kakvih predmeta koji promoviraju govor mržnje (odnosi se i na tetovaže).

Svi navijači koji će biti prisutni u fan zoni i na utakmici daju svoju privolu da za vrijeme boravka, prijevoza iz fan zone do stadiona i na utakmici mogu biti snimani od strane ovlaštenih osoba.

Navijačima se može odbiti ulazak na utakmicu u slučaju da:

- navijač uđe u fan zonu, ali ne zadovoljava dane uvjete (ispravni osobni dokumenti i istovjetnost ulaznice i osobnog dokumenta) ili ako ne surađuje s redarima i policijom

- navijač nakon ulaska u fan zonu za vrijeme boravka u fan zoni pokaže agresivno ponašanje

Navijači GNK Dinamo mogu pristupiti samo sektoru za gostujuće navijače i to samo iz fan zone predviđene za navijače Dinama. Navijači koji nisu kupili ulaznice putem procedure kluba, ne mogu ući na gostujući sektor.

Plaćanje na ugostiteljskim objektima unutar gostujućeg sektora moguće je isključivo kreditnim karticama. Nije moguće gotovinsko plaćanje.

GNK Dinamo osigurao je prisutnost redarske službe na gostujućem sektoru stadiona u Budimpešti (sektor E) te molimo navijače Dinama da se u slučaju bilo kakvih nedoumica ili problema obrate redardima angažiranim od strane GNK Dinamo.