OSPORAVANJE DRŽAVLJANSTVA

Ružan napad na slovenskog tenisača: Ti nisi Britanac i gotovo!

08.05.2017 u 20:46

Bionic
Reading

Daniel Evans izazvao je buru ovih dana u Madridu osporivši britansko državljanstvo Aljažu Bedeneu, ustvrdivši za kolegu da ni on sam ne vjeruje da je Britanac...

Podsjetimo, slučaj Bedene već neko vrijeme izaziva kontroverze u svijetu tenisa. Naime, 27-godišnji tenisač preselio se u London 2008. godine i dobio britansko državljanstvo 2015. godine, nakon čega nastupa za Ujedinjeno Kraljevstvo na teniskim turnirima.

No, prije toga u nekoliko je navrata nastupio za Sloveniju u Davis Cupu, zbog čega mu je zabranjen nastup pod zastavom nove domovine, prema pravilima ITF-a, a niti sportska arbitraža ove godine nije to uspjela promijeniti pa Aljaž trenutno ne može nastupati u reprezentativnom teniskom natjecanju.

Što je najgore, ne priznaju ga niti kolege britanski tenisači, a posebno smeta Danielu Evansu koji je loše podnio što ga je prešao na ljestvici.

'Ja četvrti rangirani britanski tenisač? Ne, treći sam. Mislim da Aljaž ni sam ne vjeruje da je Britanac. Nemam ništa protiv njega, sviđa mi se jer nije sklon sukobima, ali ideja igranja za drugu zemlju mi nije po ukusu. Nije mi jasno zašto,' izjavio je za BBC u Madridu 26-godišnji Britanac osporivši državljanstvo Bedeneu.

Evans je i ranije davao slične izjave o Aljažu, a nakon rano ispadanja s velikog turnira ovog tjedna, ponovo je ispucao frustracije na isti način...