veliki transfer

Ruski prvak nakon Dejana Lovrena dovodi još jednog hrvatskog reprezentativca; talijanski prvoligaš za njega traži 25 milijuna eura

14.09.2020 u 11:21

Bionic
Reading

Do kraja ljetnog prijelaznog roka ostalo je nešto više od 20 dana i čini se kako će pojedini hrvatski reprezentativci u samoj završnici ostvariti bogate transfere. Ruski mediji tvrde kako Zenit iz St. Petersburga u svojim redovima želi Marka Roga (25)

Krajem srpnja Dejan Lovren (31) je nakon šest sezona napustio Liverpool i prešao u redove aktualnog dvostrukog prvaka Rusije Zenita iz St. Peterburga. Njegov je transfer iznosio 12 milijuna eura, a čelnici Zenita pokušavaju dovesti još jednog hrvatskog reprezentativca. Čisto da Lovren ima društvo...

Zenit je bio zainteresiran za Nikolu Vlašića, ali CSKA niti ne pomišlja prodati svog najboljeg igrača. Posebice ne izravnom konkurentu za titulu. Pokušao je Zenit, prva je ponuda iznosila čak 25 milijuna eura, ali iz Moskve su u startu odbili bilo kakve pregovore.

Zato se momčad iz St. Peterburga okrenula drugom našem reprezentativcu. Ruski mediji tvrde kako će Zenit učiniti sve ne bi li kupio Marka Roga (25) iz Cagliarija. Podsjeća ih Rog na Vlašića iako igra nešto defenzivnije, no navodno su jako zagrijani. A 'zagrijali' su se i u Cagliariju pa su za Roga tražili odštetu od 25 milijuna eura!

Navodno se u Zenitu još malo premišljaju, ali odlučni su u namjeri da ga kupe. Neki izvori navode kako će se uspjeti dogovoriti, granična je svota oko 20 milijuna eura. A Rog bi u St. Petersburgu trebao zarađivati oko 4.5 milijuna eura na godinu.

Podsjetimo, Marko Rog je u ljeto 2016. godine iz zagrebačkog Dinama za 13 milijuna eura prešao u Napoli, no na San Paolu se baš i nije naigrao. Jednu je sezonu bio na posudbi u Sevilli, a potom ga je Napoli prošle sezone posudio Cagliariju. I Rog se na Sardiniji doslovno preporodio, proigrao je i bio jedan od najboljih igrača Cagliarija u prošloj sezoni te ga je klub otkupio od Napolija za 15 milijuna eura.

Njegov igrači preporod uočili su i skauti Zenita, navodno je pitanje dana kad će njegov transfer biti zgotovljen.