UDARAC UOČI HRVATSKE

Ruski izbornik šokirao navijače na pitanje o zvijezdi: Odigrao je svoju posljednju utakmicu na SP-u!

03.07.2018 u 13:04

Bionic
Reading

Uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva, u kojem hrvatska nogometna reprezentacija igra u Sočiju (subota, 20 sati) protiv domaćina Rusa, stigla je dobra vijest za izbornika Zlatka Dalića i naše zvijezde. Naime, kako govore najnovije informacije, Rusi su ostali bez jednog od ključnih igrača

No u ludoj utakmici protiv Španjolske, u kojoj je Rusija prošla dalje nakon boljeg izvođenja penala, nezgodnu ozljedu Ahilove tetive zadobio je jedan od njihovih ključnih igrača, Jurij Žirkov.

Kao što je poznato, iskusni ljevonogi 34-godišnji Žirkov, inače nogometaš Zenita, zamijenjen je na poluvremenu protiv Španjolske i, prema posljednjim informacijama, neće moći igrati protiv Hrvatske. Barem je tako rekao ruski izbornik Stanislav Čerčesov.

'Naši liječnici će obaviti još nekoliko pregleda, ali ako me pitate kako sada stvari stoje, mislim da je Žirkov odigrao svoju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu', iskren je bio Čerčesov, čime je rastužio mnoge koji se nadaju kako će Rusija igrati u polufinalu, što je prije početka turnira izgledalo kao – nemoguća misija.

Koliko je Žirkov opasan igrač, naglasio je i Igor Štimac, bivši reprezentativac, a potom i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije:

'Rusija? Očekuje nas vrlo slična utakmica, jednako smo prazni jedni i drugi... Dzjuba, Ignaševič, Smolov i Žirkov nose opasnost. Jedan detalj je jako važno istaknuti; jako su opasni iz prekida pa će naša defanzivna linija morati biti posebno oprezna u skok igri. Individualno smo puno jači, no oni neće srljati', rekao je između ostalog Štimac za tportal.

Očekuje se kako će Čerčesov umjesto Žirkova na lijevoj strani koristiti Vladimira Granata.

Nema sumnje da će Rusija bez Žirkova svakako biti oslabljena.

  • +19
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija (jedanaesterci) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia