KAKAV POTEZ

Ruski borac oduševio svijet slobodne borbe; samo deset sekundi mu je trebalo da izvede nokaut života

26.05.2019 u 14:51

Bionic
Reading

Movlid Khaybulaev ime je koje ćemo na prvu malo teže pročitati. No, ukoliko nastavi s prezentacijama kao iz svog PFL debi nastupa, uskoro bismo ga svi mogli glasno izgovarati. Ovaj ruski borac oduševio je rekordno brzim nokautom na PFL eventu u četvrtak. Trebalo mu je samo deset sekundi

Khaybulaev je protiv sebe imao bivšeg člana UFC-a, Damona Jacksona, borca koji je zbog PFL-a odbio UFC-ov 'Contender Series' i priliku da se vrati u Octagon. Trenutno to izgleda kao loša odluka, budući da je u prvom nastupu nakon samo deset sekundi brutalno nokautiran.

U ovu borbu prvog kola perolake kategorije krenuo je Jackson agresivno i spreman dokazivanja. Rus je krenuo u nazad i na prvi se trenutak činilo da nije spreman za takvu taktiku svog protivnika. No, čini se kako se stvorio apsolutno krivi dojam. Samo deset sekundi trebalo je Movlidu da vidi priliku i brutalnim koljenom pošalje Jacksona na spavanje. Time je otvorio turnir sa šest bodova, ali je i na sebe navukao pažnju MMA fanova i ostatka protivnika u turniru, piše Fight Site.

Movlid Khaybulaev 28-godišnji je borac koji je u ovaj turnir ušao sa savršenim omjerom 12-0. Većinu borbi odradio je u Fight Nights promociji (FNG, EFN) što je samo dokaz kako je ovdje pristigao s kvalitetnom podlogom. Čini se i kvalitetom da zagorča život mnogim borcima u turniru i da od sebe stvori milijunaša. No, tek je počelo. U svakom slučaju, do idućeg nastupa možemo uživati u ovom nokautu.