priželjkuju da ostane

Rusija na nogama nakon Mourinhovog pada na ledu: Ima li nešto više od toga u cijeloj priči?

05.02.2019 u 09:52

Bionic
Reading

Dolazak Josea Mourinha na utakmici KHL-a između Avangarda i SKA te nesretan pad na ledu glavna je tema u Rusiji, a dnevnik Sport Ekspress naglašava da bi njegovo pojavljivanje možda moglo značiti da je zainteresiran raditi u ruskom nogometu...

Nakon otkaza u Manchester Unitedu Mourinho je u potrazi za novim klubom koji bi mu bio spreman ponuditi ogromnu plaću i dati mu šansu boriti se za europske titule, što neće biti jednostavno, s obzirom na reputaciju koja mu se zadnjih godina urušila.

  • +3
Jose Mourinho na utakmici Avangarda i SKA St. Peterburg Izvor: Profimedia / Autor: Anton Novoderezhkin/TASS

Dok čeka novi trenerski izazov, Portugalac se iznenađujuće pojavio na utakmici ruskog KHL-a između Avangarda i SKA, gdje je trebao sa sigurnog tepiha baciti pak među hokejaše te tako kompletirati simbolično otvaranje utakmice. No, nešto je pošlo po zlu pa je Mourinho u cipelema i odijelu pao na ledu, što je postala glavna vijest u Rusiji.

'S trenerom je sve u redu, on je već u avionu,' potvrdio je Avangard iz Omska.

'Pogledao sam video, skoro je ozlijedio rame. Treba razmisliti o tome kako bolje položiti tepih u takvim situacijama,' upozorio je pak legendarni hokejaš Ilja Kovalčuk.

Dnevnik Sport Ekspress nada se da Mourinhov dolazak nije bio slučajnost i da zapravo namjerava preuzeti neki od ruskih nogometnih klubova u budućnosti.

'Možda jednog lijepog dana bude vrijeme za rad u Rusiji. Kad god ovdje dođem, osjećam da zemlja napreduje. Vide se promjene u svakodnevnici ljudi, kao i u ruskom nogometu. Sve ide u pravom smjeru, a ulaganja već daju rezultate,' citira njegovu izjavu još iz 2008. godine spomenuti dnevnik.

Bogati Zenit jedini zapravo ima resurse platiti skupog Josea u trenutnoj situaciji u ruskom nogometu, a pozicija trenera Sergeja Semaka definitivno nije sigurna uoči nastavka prvenstva. No, dovoljno je reći da je Mourinho uzeo ruskoj televiziji Russia Today više od milijun eura za pet dana rada tijekom SP-a da se svatko zapita koliko se njega danas isplati angažirati. Možda je ipak vrijeme da karijeru nastavi u Kini...