PRONAŠLI ODGOVORNOG

Rusi uvjereni: Znamo zašto je Dario Šarić potpuno podbacio!

12.09.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Predsjednik Ruskog košarkaškog saveza Andrej Kiriljenko smatra da je Voroncevič najzaslužniji što je Dario Šarić tako loše izgledao u nedjelju te hvali taktičku pripremu utakmice stručnog stožera reprezentacije...

Hrvatska je protiv ruskih košarkaša doživjela iznimno bolan poraz 101:78, u dvoboju u kojem su se naši potpuno slomili, dok je protivnik igrao fantastičnu košarku.

  • +29
Eurobasket: Hrvatska - Rusija, osmina finala Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Nakon susreta u Hrvatskoj se najviše priča o slabom nastupu Darija Šarića koji nije imao svoj dan i skupio je tek dva skoka i jednu asistenciju, a s 13 koševa uz dosta loši šut (3-14 iz igre) nije uspio pomoći jedinom raspoloženom Bojanu Bogdanoviću koji je zabio 28.

Euforični Rusi tvrde da je izbačen u nedjelju jedan od favorita Eurobasketa, a za podbačaj Šarića pripisuju zasluge svom košarkašu.

'Voroncevič je potpuno ukrotio hrvatskog vođu. Prisilio je Šarića na napade na kakve nije navikao koji su vodili do nepripremljenih šuteva i promašaja. Andrej je taj koji je učinio da Hrvat prestane igrati timsku košarku i krene u igru jedan na jedan. Taj je duel izgubio, a s njim i samopouzdanje. Bogdanovića smo također natjerali da prestane igrati momčadski,' uvjeren je Andrej Kiriljenko, legendarni igrač koji je sada predsjednik Ruskog košarkaškog saveza.

Kiriljenko posebno hvali stručni stožer predvođen Sergejom Bazarevičem i ističe njegovog pomoćnika.

'Sve su naše pobjede, uključujući i ovu protiv Hrvatske plod dobro odrađene domaće zadaće. Naši ljudi zaduženi za analizu taktike suparnika odradili su ogroman posao. Denis Godlevskij radi 20 sati dnevno kako bi uočio sve slabosti i vrline protivnika. Komplimenti Denisu, velik je njegov doprinos našim pobjedama. Imali smo jasan plan s pravim naglascima. Pazili smo na prave igrače i to upada u oči,' zaključio je za dnevnik Izvestiju zadovoljni bivši košarkaš CSKA, Utaha, Minnesote i Brooklyna koji se nada i trijumfu u četvrtfinalu protiv Grčke...