drama u bratislavi

Rusi po isteku vremena dobili sedmerac za izjednačenje, ali sve završilo slavljem Španjolaca koji su nadomak polufinala

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 21.01.2022 18:02
  • Objavljeno 21.01.2022 u 18:02
Bionic
Reading

Španjolska muška rukometna reprezentacija zadržala je stopostotni učinak na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i nakon susreta 2. kola skupine II drugog kruga u Bratislavi, branitelji naslova su u dramatičnoj završnici svladali Ruse sa 26:25 (12:11)

Rusija je sredinom drugog poluvremena vodila sa 22:18, no Španjolska se uspjela vratiti u igru, a golom Marcela Casada pet minuta prije kraja povela sa 26:25.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, a najveću priliku za spašavanje boda za Rusiju propustio je Soroka koji je u posljednjoj sekundi pogodio vratnicu iz sedmerca.

S time da je taj sedmerac dosuđen već nakon isteka 60. minute. Naime, Rusi su imali zadnji napad, tražili su priliku za udarac, a onda se ukazao Šiškarev. Gađao je mali kut, ali skočio je u prostor i pucao sa zvukom sirene, a Perez de la Vargas mu je obranio.

I dok su Španjolci već slavili, Rusi su vršili pritisak na danske suce, što je urodilo plodom i odlučili su pregledati snimku. Iako je izgledalo dosta jasna situacija i da prekršaja nije bilo, suci su pokazali na sedam metara.

Soroka je preuzeo odgovornost i pucao prema golu. Perez de la Vargas otišao je u lijevu stranu, lopta u desnu, ali pogodio je stativu i Španjolci su dobili mogućnost za još jednu proslavu. Ovog puta konačnu.

Casado je sa sedam golova bio najbolji strijelac Španjolske, dok je Dmitrij Santalov postigao šest pogodaka za Rusiju.

Španjolska je ovom pobjedom stigla nadomak plasmana u polufinale, ima šest bodova, četiri više od Norveške, Švedske, Njemačke i Rusije, a u skupini je još Poljska koja je bez bodova.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal