davis cup

Rusi na Hrvatsku bez svog najboljeg tenisača, no Borna Ćorić je oprezan: Neću reći da mi je laknulo...

17.11.2019 u 21:05

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija održala je u nedjelju konferenciju za novinare u Madridu, dan prije nego što će krenuti u obranu naslova

U ponedjeljak s početkom u 16 sati hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača (bilo je moguće petoricu), a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Danila Medvedjeva (razlog je umor!) knjiga pala na samo tri slova.

Tako će suparnik Borni Ćoriću biti Karen Hačanov, a Borna Gojo će u debitantskom nastupu igrati protiv Andreja Rubljova.

'Sigurno da je otkaz malo promijenio ukupnu sliku, jer sam od Medvedjeva posljednji put izgubio lagano', kaže Borna Ćorić i dodaje:

'Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom na to da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi večeras biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.'

Ćorić se posljednjih tjedana igrajući na turnirima nije mogao pohvaliti pobjedama.

'Posljednjih šest-sedam tjedana nisam igrao najbolji tenis. Na nekim turnirima i nije bilo loše, ali je izostao rezultat. Motiviran sam da odigram najbolji tenis i pomognem timu da pobijedimo', kazao je naš 'prvi reket' Borna Ćorić.

Tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.