BORBA ZA DOMAĆINSTVO

Rukometni Euro: Danci udaraju ispod pojasa

24.09.2010 u 21:27

Bionic
Reading

U glavnom gradu Danske Kopenhagenu počeo je dvodnevni kongres Europskog nogometnog saveza (EHF), nama najzanimljiviji jer će na njemu biti donesena odluka o domaćinu Europskog prvenstva za muškarce 2014. godine za koje se Hrvatska kandidirala zajedno s Mađarskom

Protukandidat hrvatsko-mađarskoj kandidaturi upravo je Danska koja domaćinstvo kongresa koristi kao sjajnu prigodu da dobije i domaćinstvo EP-a. Na kongresu je prisutno svih 49 stalnih članica EHF-a, te Kosovo koje nema pravo glasa, što znači da je potrebno prikupiti 25 glasova za dobijanje domaćinstva.

'Naša očekivanja su, naravno, da dobijemo organizaciju EP-a 2014. i činimo sve što možemo da to napravimo. U igri je 49 zemalja i iz dosadašnjih iskustava nemoguće je predvidjeti ishod. Prema informacijama koje imamo u dosadašnjim kontaktima i lobiranjima, trebali bismo dobiti. Međutim, najveći je problem dansko domaćinstvo kongresu i Danci čine sve da nas blokiraju i izbace iz igre čak i ponekim udarcima 'ispod pojasa'. No ja sam optimist i nadam se pobjedi,' rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Hrvatska delegacija doputovala je u jakom sastavu, osim predsjednika Šole u Kopenhagenu su i izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, glavni tajnik Damir Poljak, direktor marketinga Silvio Njirić, te Vlado Šola kao i kompletna ekipa koja je osmišljavala hrvatsko-mađarsku prezentaciju. Ona je na rasporedu u subotu, kao i samo glasovanje, a domaćin EP-a 2014. trebao bi biti poznat oko 13 sati.