ONE SU HIT

Rukometna utakmica koja ruši sve rekorde; nezapamćen interes za okršaj u zemlji koja nema veliku rukometnu tradiciju

12.02.2020 u 09:22

Bionic
Reading

Ženski rukomet je u Nizozemskoj doživio eksploziju dobrih rezultata pa će u toj zemlji u kvalifikacijama za Euro biti postavljen rekord po posjećenosti jedne utakmice

Nizozemska je zemlja bez velike rukometne tradicije, ali upravo zahvaljujući sjajnim rezultatima ženske reprezentacije, u zadnjih nekoliko godina, zanimanje za taj sport postalo je nezapamćeno.

Djevojke iz zemlje tulipana i klompi osvojile su europsko srebro (2016.) i broncu (2018.) na zadnja dva kontinentala natjecanja, a na SP-a su se oktile sa svim odličjima, 2015. srebrom, 2017. broncom, a vrhunac je bila svjetska završnica u Japanu 2019. kada su se Nizozemke dočepale zlatnih medalja.

Tada su u finalu svladale Španjolke s kojima su u kvalifikacijama za Euro 2020. u Danskoj i Norveškoj. Obje reprezentacije će se gotovo sigurno plasirati na završnicu kao prva odnosno druga u kvalifikacijskoj skupini (ispred Grčke i Austrije), a slijede njihovi međusobni obračuni u trećem i četvrtom kolu.

Prvi njihov susret je u Malagi (25. ili 26. ožujka), a zatim dolazi spektakl u Rotterdamu (28. ili 29.) u AHOY Areni koja ima više od 16 tisuća sjedećih mjesta.

Nakon što su ulaznice puštene u prodaju u prvih deset sati otišlo je deset tisuća ulaznica, a do utakmice je više od mjesec dana. Nitko ni ne sumnja da će uskoro iz Nizozemskog rukometnog saveza izvijestiti javnost da je dvorana rasprodana.